LoL'ü öğretebilecek olan var mı?

mustafa43

Hectopat
Katılım
26 Nisan 2014
Mesajlar
438
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar LoL'ü oynadım ama hep ölüyorum. Takımlarda nefret edilen kişi genelde ben oluyorum. O yüzden bana LoL'ü öğretebilecek var mı?
İsteyen konuya cevap atsın isteyen Skype'den eklesin.
Skype: muati4343
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle oyunda sürekli ölürsen karşı takımın şampiyonlarının seviyelerini yükseltirsin. Oyunda kendinden yüksek seviyede ki şampiyona dalmamalısın. Kule altı durup arada saldırıp tekrar kule altında durmalısın. Kendinde seviyeni yükseltmek için bol bol minyon öldürmelisin. Genelde oyunda çok seviyesiz konuşan insanlar olabilir. Onlara cevap yazmamanı ve oyununa bakmanı öneririm. Ben LoL ' ü arada zaman geçsin diye oynarım. Şuan 21 level ' ım. Eğer oyunda yeniysen bol bol botlara karşı maçlar yapmalısın. Şampiyonları deneyip, en iyi oynadığın ve oynarken en çok zevk aldığın şampiyonunu belirleyip PvP maçlarına katılmalısın. Ayrıca oyunda şampiyonuna hangi ıtem ' ları alacağında çok önemli. Şampiyonuna önerilenlerden ıtem alabilirsin. Oyunda bot (alt koridor), mid (orta koridor), top (üst koridor) bulunmaktadır. Ve orman (jungle) bulunmaktadır. Bot koridorunda bir adc ve bir sup bulunmak üzere iki kişi oynar. sup, adc ' ye destek olur. Ve şampiyonları öldürmeyi, minyonları öldürmeyi, adc ' ye bırakması gerekir. Mid koridorunda ise tek kişi oynar. Ancak ansızın karşı takımın hepsi mide gelebilir. Genelde oyunu herkes bir süre sonra mid ' de oynar. Çünkü orta olduğu için doğrudan rakibin merkezine doğru gider. Oyun bazen ilk dakikalarda, bazen oyunun ortalarına doğru topluca gezilir. Eğer rakip takım topluca geziyorsa tek gezmemen gerekir. Çünkü rahatlıkla öldürebilirler. Daha anlatmadığım çok şey var. Ancak bende oyuna başladığımda bunların hiç birini bilmiyordum. Oynaya oynaya öğrendim. Hala bilmediğim çok şey var. Ve sana oyunla ilgili temel terimleri aşağıya yazacağım.
bot: aşağı koridor
mid: orta koridor
top: üst koridor
jungle: orman
solo: topta tek başına oynayan kişi. Solo olduğu zaman jungle ' da olması gerekir.
adc: Bot koridorunda oynayan, oyunu çevirme amacı olan oyuncu.
support: Bot koridorunda oynayan destek karakteri. Sup diye kısaltılır.
farm: minyon öldürmek. Kaba bir tabir ile minyon kesmek.
feedlemek: Rakip takımın şampiyonlarına sürekli ölerek, seviyelerin yükselmesini sağlamak. Kaba bir tabir ile kastırmak.
tf (team fight) Takımın ve rakip takımın topluca gezerek birbirini öldürmeye çalışması.
ks atmak: kill çalmak. (Oyunda genellikle yanlış bilinen bir terim. Oyunda ks atma gibi küfür edebilirler. Böyle şeylere takılma. Genelde bilmeyenlerin kullandığı bir terim. Bu terimin anlamını gerçekten bilen birisi düzgünce, saygılı bir şekilde durumu anlatır.)
Genel olarak başlangıç için bunları bilmen yeterli. Söylemediğim çok şey var. Ancak başlangıç için bunları bilmen yeterli. Oynadıkça öğrenirsin. İyi oyunlar... :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar LoL'ü oynadım ama hep ölüyorum. Takımlarda nefret edilen kişi genelde ben oluyorum. O yüzden bana LoL'ü öğretebilecek var mı?
İsteyen konuya cevap atsın isteyen Skype'den eklesin.
Skype: muati4343
Öncelikle rünlerini 20. seviyeden sonra dizmeni tavsiye ederim.Çünkü 20. seviyede gelişmiş rünler açılıyor.Basit ve normal rünlere boşuna para verme.AP (Ability Power) AD (Attack Damage) rünler var.Rünler genellikle oyunun başında liderliği elde etmenin en kolay yoludur.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı