Çözüldü Windows 7 - 32 bit'ten 64 bit'e geçince kasıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Os_man

Kilopat
Katılım
9 Ağustos 2014
Mesajlar
77
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, laptopun modeli K52F. Topluca aldığımız için aynı bilgisayardan birçok arkadaşımda var. Format atıp 64 bit yükleyince ilk günlerde pek kasmasa da birkaç gün içinde felaket kasıyor. Photoshop, ArchiCad gibi programlarda verim alamıyorum. Sorun yazılımsal mıdır yoksa donanımsal mı?

Özellikler de bunlar;
Intel(R) Core(TM) i3 CPU M380 2.53 GHz (4GPUs), -2,5GHz
3072 MB RAM
Ekran Kartı %100 paylaşımlı, yaklaşık toplam= 1270MB

Sorun donanımsal ise RAM artırmam sorunu çözer mi?
Yazılımsal ise desteklerinizi bekliyorum.
 
RAM artırmanın faydası olacaktır.
Photoshop, vs fazla RAM kullandığından kasma yapıyordur.
 
Son düzenleme:
Paylaşımlı ekran kartı kullandığından ram yetersiz kalmakta. Ram takviyesi yapabilirsin veya ekran kartı değerini bios üzerinden düşürebilirsin.
Şimdi bios üzerinden ekran kartı değerini azaltmayı araşrtıracağım. İki sorum var bunun için
1-) Hangi değer aralığını tavsiye edersiniz?
2-) Düşürmek yerine yükseltmek daha iyi olmaz mı? Mesela RAM'i de takviye yapıp 2gb + 1gb durumundan 2gb +4gb yapsam ve ekran kartına ayırılan belleği arttırsam nasıl olur?

Size de iki sorum var :)
1-) "Windows 7 32 bit kurulu olduğu için eğer laptopun içinde 4 gb varsa 3 gb görünür ve kullanılır." diye duymuştum bu doğru mu?
2-)Windows 8.1 kasma sorunuma iyi gelir mi gerçekten de? (Yukarıdaki tavsiyeye uyup RAM'i de artırmayı düşünüyorum.)
 
Her biosda onboard vga ayarı olut mu bilmem ama oradan 256 mba düşürseniz bile yeterlidir. Onboard ekranın mb cinsinden ne kadar artırırsanız artırın size katkısı olmaz. Ram takviyesi yapmayı düşünüyorsanız daha iyi olur.
Windows 32 bit 3.25 gb'a kadar görür. Sadece ram olarak değil 2 gb üstü ram varsa 64 bit önerilir. Şu an ram takviyesi yapmadan bile 8.1 x64 kursanız performansınızın iyileştiğini göreceksiniz.
 
Tekrar merhaba, bilgisayarımın içini açıp Ram'ine baktım. 3GB (2+1) vardı, ben şimdi bunu (2+4) yapıcam. Bu arada son 24 saattir araştırmama rağmen ekran kartının ayarlarını BIOS 'dan yapamadım. Bu bilgisayarda olmuyormuş. BIOS'a gelmeden yazılım ile halledilebiliyorsa onun için araştıracağım.

Şu an yapmak istediğim aşağıda gözüken "Ayrılmış Video Belleği" ni en az 512 Mb yapmak (bazı oyunlar için), Ram'i bahsettiğim gibi yükseltmek ve 64 bit windows 7 veya 8.1 yüklemek. Şimdi size sormak şey şu ki;

Bu "Ayrılmış Video Belleği" ni yazılım ile veya başka türlü nasıl artırabilirim? Ve sizce buna gerek var mı?
Ekran kartı 1.jpg
 
Asus'larda da bu ayar olmaktaydı. Zaten ayrılmış video belleğin 64 MB en düşüğü. Daha da düşmez. Paylaşılan sistem belleğini işletim sistemi otomatik ayarlamakta, onun bir sıkıntısı yok. Bir takım sistemsel işlemler yapalım fayda sağlayacak mı görelim.

Biosunuz güncel değil ise en son güncellemeyi yükleyin. BIOS 218 2011/08/04 http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/K52F/K52FAS218.zip

Driver Identifier - The largest driver collection for all laptops & desktops. bu yazılımla tarama yapıp tarama sonucu açılan linki buraya ekleyin. Güncel driverlar varsa onu yükleyelim, performansa etkisi olabilir.
 
Bios'u güncellemiştim, şu anki BIOS 218.

Ekran kartı için demek istediğiniz "en az 64 mb, en fazla <ne kadar lazımsa> modunda" mı yani? o zaman arttırmak için boşuna uğraşmayayım. Ama merak ettiğim bir husus;

Madem ekran kartı 1270 Mb 'ta kadar çıkabiliyor, neden bazı oyunlarda sorun yaşıyorum? Mesela Mount And Blade Warband A Clash of Kings modunu oynarken görüntü kalitesi yüksek şehirlere girince "C++ Runtime Error" veriyor ve oyundan atıyor. Game of Thrones senaryosu olduğu için bu modu oynamayı gerçekten çok istiyorum.

İnternette ne kadar çözüm varsa denedim; güncelleme, oyunun sahte crack olmaması, ve bellek yetersizliği sorunu olabileceğini söyleniyor. İlk ikisini hallettim, sorun çözülmedi, ben de ekran kartı yetersizliği diye düşündüm ve bu yüzden yükseltmek istiyordum. Son olarak ekran kartı güçlendirme konu başlığında şöyle birşey buldum ve denemek istiyorum.

Regedit>HKEY_LOCAL_MACHINE>SYSTEM>ControlSet001>Control>Windows>CSDVersion ve değeri 100 yerine 300 yapma.
Regedit.jpg

Tavsiye eder misiniz?
 
Arkadaşlar dün akşam itibariyle tavsiyeleriniz üzerine Windows 8.1 yükledim. Bu saate kadar güncelleştirmeleri, program kurulmları ve eklentileri ile uğraştım.

Grafik Sorunu: Windows 8.1 güncelleştirmeleri ve 64 bit olması sayesinde yukarıda belirttiğim benzer grafik sorunlarını hallettim. Özellikle "C++ Runtime Error" konusu çözüldüğü için bu konuda yeni bir konu başlığı açmak istiyorum. Çünkü bu konuda yardıma ihtiyacı olan bir çok arkadaşım var.

Hız Sorunu: Şu an için pek yavaş sayılmaz ama dediğiniz gibi Photoshop gibi programlar için RAM'i artırırsam iyi olacak. Bu konuda bir sorum var;

* Diyorlar ki "RAM eklerken toplamda çift sayıda olmak üzere Ram alın." Yani (2+2), (4+4) gibi. Bende (2+1) var ve (2+4) yapmak istiyorum. Fark olarak bir tane 4GB RAM alacağım, (bütçe de kısıtlı zaten, belki ikinci el olacak). Sizce daha uyumlu olması için 2+2 veya 4+4 yapmalı mıyım, yoksa 2+4 iyi midir?

Kısaca "çift" derken demek isteneni iyi anlamak istiyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı