İngilizce Sözcükler Nasıl Kolayca Ezberlenir?

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sorunum tamamen çözüldü. Cevaplarınız @Kokasi35 bir yol izlmemde büyük katkınız oldu.

Öncelikle İngilizce ezberlenmez öğrenilir. Zaten hemen olacağını sanmıyordum ama çabalarsam sonunda başarıyı tadacağıma inanıyorum. Öncelikle İngilizce ile Türkçe arasında ki farkları göz önünde bulundurursak dil bilgisi yönünden iki dilin çok farklı olduğunu görürüz. Bundan dolayı dil bilgisi yönünden mantık aramamak gerekir. Bizim cümlelerin sonuna getirdiğimiz ekler örnek verilebilir. Biz "Alacağız" deriz. Fakat İngilizce'de Almak fiiline her hangi bir ek eklenmez. Ayrıca @Egemen abi attığın cevabı düşünüyorum. Bazı siteler buna destek sağlıyor. Hatta konuştuğun kişiyinin ülkesine gidip ziyaret ediyorsun. Ayrıca İngilizce konuşabilmek ve anlayabilmek için Türkçe'mizin iyi olması gerek daha Türkçe'de bilmediğimiz konuyu İngilizce'de anlamaya ve öğrenmeye çalışma saçma olur. Yani Türkçe alt yapımız iyi olmalı. Kesinlikle ezberlenmemeli bilhakis bol bol tekrar yapılmalı çalışılmalıdır. Ayrıca dil kursu biraz zor @Lannister. Dershane ve okul var. Dil kursuna zaman kalmıyor. Ayrıca biz dinlenelim değil mi? Hem de maddi durum yok. Müzik dinlemeyi de düşünüyorum @melgoth. Eğer kendime uygun bir kitap bulursam okumaya çalışacağım @Kardional. Şu kitap işi pek aklıma yatmadı 30 günde İngilizce öğrenilmez gibi geliyor @Coovahkon. AYrıca şu yazma işinde kafam karışıyor. Pek önerilmiyordu zaten @can iman.

Uzun lafın kısası bol bol tekrar, azim, bazı etkinlikler ve sonunda uzun bir periyotta tükettiğiniz her enerjinin, yazdığınız her metinin okudğunuz her kitabın ve inandığınız her dakikanın meyvesini alacaksınız. Ve her gün bunları yaptığınız için bir kez daha kendinize teşekkür edeceksiniz. Tekrar herkese teşekkür ederim iyi Sosyaller dilerim.
 
Yapman gereken ilk şey Türkçeyi unut. İlk başta maddesel olan kelimeleri aklında tutmaya bak. Bir kelimeyi okuduğunda türkçesine bakmadan google yardımıyla resimlerde arat ve bulduğunda gözlerini kapat ve o kelimeyi içinden söyle ve her söylediğinde resimdekinin türkçe karşılığı yerine o cismin resmi belirsin ve her resim, o cismin farklı bir görseli olsun.
Misal; Kelime "apple" hemen google resimlerde arat ve en çok şekil o kelimenin cisimleşmiş halidir. Gözlerini kapat ve "apple" derken o resmin farklı boyutlarındaki, renkteki, zamandaki, mekandaki hallerini hayal et.

Konu maddesel olmayan kelimeler biraz daha zor. Şimdilik dediklerimi yap ve diğerlerine sıra gelince o zaman yardım ederim ki zaten dediğimi yapacağınıda zannetmiyorum. :D

NOT: Bu anlattığımı herhangi bir yerde okumadım yada rastlamadım. İngilizce hazırlık okurken benim bulduğum ve kendi üzerimde denediğim bir şey ki çok da faydasını görmüşümdür.
 
Telefonuma ingilizce kelime sor gibi uygulama yükledim. Bilmediğim kelimeleri bir ajandaya yazdım ve haftada 5-10 kere kelimeleri kendi kendime tekrar etmeye çalıştım.
Ayrıca konuşmak çok önemli. Grammer ve kelime bilgim okulumdaki ilk 10 a giriyorum fakat konuş desen bir yabancıyla, o zaman takılıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı