Asus R9 270 Gpu Tweak' ten hız aşırtma yapsam sorun olurmu ?

Tolga Şahin

Kilopat
Katılım
20 Nisan 2014
Mesajlar
919
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
İzmir/Bornova
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İçerik Moderatörü - Freelance Çevirmen
Merhaba arkadaşlar. Ekran kartım Gta 4' ü 1080p maksimum ayarlarda biraz fps düşüklüğü ile çalıştırıyor. (17- 40 arası ) Gpu Tweak' ten Core clock ile Memory Clock' u biraz artırdığımda bu micro suttering dediğimiz anlık fps düşmeleri bir hayli azalıyor. Isılar ise gayet serin. Gta 4' te 65 dereceden yukarısını görmedim. ( Fanlar %80 de çalışıyor.) Sizce bu bir sorun teşkil eder mi yoksa güvenle devam edebilir miyim ?
 
O ekran kartı şuan ki oyunları 1080p'de rahatça oynatır. O.c yapman kesinlikle gereksiz. Yakarsın falan kart zarar görür boşu boşuna. Oyun problemli. İstersen Gtx Titan al yine de kasar. Çünkü oyun sorunlu. Senin kartınla ilgili değil.
 
Ama sıcaklık 65 dereceyi geçmiyor. Ayrıca voltaj falan vermiyorum zaten sadece Gpu Tweak' in bana verdiği en yüksek değerlere çıkıyorum. Bu da Core için 1100 mhz, Memory için 6000 mhz. Zaten kartın garanti kapsamından bile çıktığını sanmıyorum çünkü sadece boost yaptım yani voltaj vermedim ekstra olarak. Ki çekirdek bundan çok daha fazlasını kaldırabilir bence.
 
Ben bi kere Sapphire R9 270'i köklemiştim en son ayarlara League Of Legends'da mavi ekran vermişti :utanç: Yakmazsın sorun olmaz da sana vereceği 2-3 fps için değmez bence.
 
Gir hocam ayarları kökleyebildiğin kadar kökle, stabilite testine ya da bir oyuna gir, mavi ekran verecek görüntüler birbirine girecek sende bilgisayarı yeniden başlatıp düzelteceksin.
 
Hayır neden trip atıyorsunuz onu anlamadım. Ben bilgisayarımın kötülüğünü neden isteyeyim. Sizden sadece Gpu Tweak ile ekran kartına boost yapmanın neden ekran kartının yanmasın neden olacağını ve neden mavi ekran alacağımı sordum. @Silinen üye gördüğüm kadarıyla sen de işlemcini 4.0 ghz hızında kullanıyorsun. Neden yanmadı veya ne sıklıkla mavi ekran alıyorsun merak ettim.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı