Casper CNB Serisi Laptoba Mac Os X Yükleyenir mi?

erdikara

Hectopat
Katılım
7 Ağustos 2014
Mesajlar
35
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar geçen gün Tecnopat'ın Youtube kanalında dolaşırken eski bir Toshiba laptoba Mac OS yüklerken gördüm vede özellikle Ali Güngör kardeşimizin ''Evde kenarda duran bir laptopa dahi mac yüklenebilirmiş'' görüşü bir hayli dikkatimi çekti ve bende evde kenarda duran sadece resim müzik video vs. gibi dosyaları yedeklemek için kullandığım Casper Laptobuma Mac yükleme işine girmek istedim.
  • Ekran Kartı :
  • Intel HD Graphics
  • Manufacturer Intel
  • Model HD Graphics
  • Device ID 8086-0106
  • Revision A
  • Subvendor Elitegroup (1019)
  • Current Performance Level Level 0
  • Driver version 9.17.10.3347
BIOS ve PC hakkındaki Bilgiler Aşağıda mevcut yalnız Recep bey'in videoda göstermiş olduğu BIOS ayarları bende bulunmamakta. Bu kafamı karıştırdı sizlerden yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum.
Saygılarımla...
Adsız.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanılmıyorsam OSX için İntel HD Graphics 4000 ve üzeri olması gerekiyor. Ayrıca İntel Celeron serisi osx desteklemiyor diye biliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Araştırma yaparken böyle bir video buldum sanırım kuranlar var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Vede konu önceden başka şekilde açılmış Mac Celeron serisinin yeni nesillerini destekliyor diye yazmışlar. Benimki de yaklaşık 2 yıl oldu alalı ve 6 GB ram'im var. iATKOS ML3U bu işi halledecek gibi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@erdikara Hackingtosh veya iAktos kurabilirsiniz ayrıca işlemci kodunu yazarsınız yeni nesilmi eski nesilmi söyleyebilirim, size yardımcı olabilirim.
Sanırım kodunu öğrenmek için işlemciyi söküp bakmak gerekiyor.Laptoplar hakkında o kadar teknik bilgim malesef yok. Yinede sistem özellikleri gösteren bir program ile bilgileri atıyorum.
Ekran Alıntısı.PNG
 
Mavericks için HD 3000 ve üzeri olması yeterli. Bi deneyin derim.

Mac OS X Mavericks 10.9 RAW İmajı | Technopat Sosyal

Bu arada neden 6 GB RAM'e 32 Bit kurdunuz?

Teşekkürler deneyeceğim bunu. 32 Bit konusuna da gelince 8.1 i yeni kurdum deneme amaçlı vede memnun kaldım 64 Bit'e bugün yarın geçerim.

Dediğim gibi hackingtosh ve iAktos' u kurabilirsiniz açıkçası osx'in çalışacağından emin değilim.

Os X olmasa da olur Hackingtos ve iAtkos yeterli.

Birde şu sorum olacak bu yazılımı kurmak için bütün Harddiski C ve D sürücüleri dahil silmem mi gerekli? W8 ve iAtkos ikisini de yüklemek istiyorum, D sürücüsünde gitmesini istemediğim bazı dosyalarım var. Bunları yedeklemem mi gerekir yoksa D sürücü silinmeden de kurulum yapabilir miyim?

Birde elimde Recep Baltaş'ın açtığı konudan aldığım kurulum dosyaları var bunlar benim sistemim için kurulum yapmaya yeterli midir?
Ekran Alıntısı.PNG
 
Son düzenleme:
Teşekkürler. Peki bunu yüklemek için diskimi komple biçimlendirmem mi gerekiyor içerisinde gitmesini istemediğim dosyalar var. Bunların yedeğini mi almalıyım veya almadan da kurulum yapılır mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı