TEOG Puanım Tuttuğu Halde İstediğim Liseye Giremedim

rootsh

Kilopat
Katılım
13 Haziran 2014
Mesajlar
361
Selam arkadaşlar. Lise'ye geçtim teog ile yüzdelik dilimim %38.85'di puan olarak ise 307'di. Fakat istedigim liseleri yazmama ragmen giremedim yani mesela yüzdelik dilimi %50 olan liseleri bile yazmıştım fakat giremedim meb ise beni adresime yakın oldugu için b grubunun 4.tercihine atamış nasıl bir saçmalık bu anlayamıyorum. Meb neden beni kendi kafasına göre okula atıyor. Ben %50 olan lisenin müdürüne annemle felan gidip konuşsak nakil yapıp beni istemedigim okuldan alıp kendi okullarına alırlar değil mi? Arkadaşlar cevaplarsanız çok minnettar kalırım.

Saygılarımla.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 404 puan aldım aslında kesin tutar dediğim liseye giremedim. Hayırlısı dedim. Sadece sizin ilçedeki insanlar gitmiyor o okula. Diğer ilçe ve şehirlerden de gelenler vardır mutlaka.
 
Benim yüzdeliğim %14 idi. Fakat 12. tercihim geldi. Yüzdelik dilimi %28 olan bir lise. Benim hakkım nerede o zaman? Hiç kusura bakmayın ama MEB'de ne yaptığını bilmiyor.
Dostum bu sınav çok kolaydı herkes çok yüksek puan aldı. O yüzden senin yaptığın tercihlerdeki okullar dolmuş olabilir. Ama doğru MEB batıyor her gün.
 
Dostum bu sınav çok kolaydı herkes çok yüksek puan aldı. O yüzden senin yaptığın tercihlerdeki okullar dolmuş olabilir. Ama doğru MEB batıyor her gün.

İlk sınav da çok saçma sorular vardı. Bence sadece 2. sınavda mantıklı sorular vardı. Ayrıca ben 6. ve 7. sınıfın olduğunu bilmiyordum. Kimse bilmiyordu. Yaptıkları iş mi? Ya neyse olan olmuş. Yapacak bir şey yok. Daha çok konuşulacak şey var. Fakat yine adalet yerini bulmayacak. Adalet kayıtsız şartsız güçlünündür. Mazeret sınavıymış. Kendi adamları için düzenlenen sistem. Daha kolay sorular. Ya herkes biliyor ne olduğunu aslında.

Yüzdelik dilimin il mi ? Türkiye geneli mi ?

Ne değişir? Her iki yüzdelikle istediğim okula girmem lazımdı.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı