Pc'ye Orbis Os Kurabilir Miyiz ?

onurylkn54

Hectopat
Katılım
22 Eylül 2013
Mesajlar
273
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba bildiğiniz gibi Playstation 4 , FreeBSD kaynaklı Orbis OS kullanıyor ve pclere FreeBSD kurulabildiğine göre Orbis OS 'da kurulabilir diye düşünüyorum.
Yapabilir miyiz?
 
Haklısınız ben PS3'teki gibi PowerPC sanmıştım. :) Fakat yine de imkansız. Orbis OS kapalı kaynak kurulum için gerekli olan dosyaları hiç bir yerden bulamazsınız. Ayrıca Mac OSX'te x86 ama her bilgisayarda çalışmıyor :) ve bu yüzden ps4 özellikleri ile bir bilgisayar bulamazsınız.
 
Araştırdım hiç biryerde kaynak kodu açılacak diye yazmıyor. Ayrıca sizce Sony böyle bir şey yapar mı? İnsanlar ondan sonra sistemdeki açıkları kullanarak kullanıcı hesaplarını ele geçirebilir ve/veya oyunları korsan oynamanın yeni yolunu bulabilirler. Ve sadece PS4 üzerinde çalışacak bir şeyin niye kaynak kodu yayınlasınlar ki? FreeBSD GPL ile lisanslanmış olsaydı açık kaynak yapmak zorundalardı zaten. Fakat BSD lisansı ile programınızı kapalı kaynak yapabilirsiniz. FreeBSD'yi seçme nedenleri de budur muhtemelen.
 
@izbewhp'nin Orbis OS diye verdiği PS4'ün sistemi değil. OpenSuse tabanlı bir dağıtım ve haklısınız MacOSX uygulamalarının çalıştırıldığı gibi PS4 uygulamalarıda çalışabilir. Oyunlar açık kaynak olsaydı belki en azından Linux üzerinde derleyebilirdiniz.Ama o oyunların kütüphane olarak ne kullandığını bilmiyoruz. Grafik sunucusu olarak ne kullanıyor bilmiyoruz, hangi programlama dilleri kullandıklarını/hangi kütüphaneleri kullandıklarını bilmiyoruz. PS4'ün sistem dosyalarına erişim neredeyse imkansız olduğundan dolayı böyle bir şey olabileceğini sanmıyorum. Belki emulatorler çıkabilir fakat ne kadar performanslı olur o belli.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı