İşlemci sıcaklığı

M.Ali.ASLAN

Kilopat
Katılım
23 Nisan 2014
Mesajlar
281
Yer
KKTC
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle her keze merhaba. Bilgisayarımda günlük işlerimi yaparken işlemci sıcaklığının 65 derece civarına çıktığını gördüm oyun oynarken artık hiç düşünemiyorum bakmadım bile ana karttan işlemci soğutucunun (Hyper T4) hızını ful yaptım değişen hiç bir şey yoktu ve hatta hızından dolayı kasa titriyordu iyi sabitlenmedi mi diye soğutucuyu söktüm ve macunu çok azdı ne yapabilirim garantiye götürmek istemiyorum?
 
Eski macununu temizleyin tamamen ve yeniden macun sürün. Dikkatli bir şekilde ince bir tabaka şeklinde işlemcinin üzerine dağıtıp montajı sağlam bir şekilde yapınız.
 
Öncelikle o denli ısınma sorununu termal macunla çözemezsiniz. Ama size önerim öncelikle tek kullanımlık bir termal macun alın. İşlemcinizin üzerinde kurumuş veya ucuz, kalitesiz termal macun varsa onu kuru peçete yardımıyla temizleyin. Arta kalan termal macun kalıntılarını da hafif nemli peçeteyle sertçe bastırarak çıkartın. Yeni termal macunu sıkarken işlemcinin üzerine tam olarak eşit miktarda dağıtmalısınız. Komik olacak ama resim çizerek gösterdim. Macunu işlemci üzerine sıktıktan sonra soğutucunun işlemciye temas eden kısmıyla macunu iyice işlemci üzerine yedirin. Buradaki amaç soğutucunun bakır bloğuyla işlemci arasında hava boşluğu bırakmamak. Basit gibi görünse de dikkatle yapılması gereken bir iştir. Sıcaklıkta düşme sağlayabilir. Ses konusuna gelince Hyper T4 kendini kanıtlamış gayet akıcı şekilde çalışan bir soğutucudur. Anakart üzerine yerleştirdiğiniz 4 vidanın sıkılı olduklarını kontrol edin. Ve soğutucuyu işlemci üzerine sıkıştırırken çevirmeniz gereken kolu tam olarak katladığınızdan emin olun. Bunları yaptıktan sonra kasa açık biçimde bir çalıştırın. Hiç bilgisi olmayan insan bile eğer hala titriyorsa neden titrediğini sorunun nereden olduğunu anlayabilir. Bunlara rağmen sorununuz geçmezse o zaman garanti işiyle ilgilenebilirsiniz. Tekrar söylüyorum yerleştirme konusuna dikkatlice bakın.. Geçmiş olsun. Kolay gelsin..
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    3 KB · Görüntüleme: 382
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı