Seidon 120V Isınma Sorunu

Sanıyorum ki montajda büyük bir yanlışlık falan yapıldı. Technopat'ın gayet güzel bir kaynağı var bu konuda.
Size büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

18:30 - 27:50 dakikaları arasını izlerseniz sevinirim. Belli ki montaj aşamasında büyük bir hata yapıldı.
Eğer bilgili değilseniz bir müdahalede bulunmamanızı öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Seidon 120V işlemci soğutucusunda 2 tane fan kablosu bulunmakta. Pompa ve radyatör kabloları hangi portlara bağlanmış ? Radyatörü CPUFAN1'e, pompayı ise SYSFAN1'e takmayı deneyip, sonuçları burada paylaşır mısınız ?
 
Bugün rahat edemedim ve soğutucunun üzerindeki blokları ayırıp termal macunu bi' güzel sildim. Vatan bilgisayarda sürülen termal macunu silmem 20 dakikamı aldı. Adamların dibinde azıcık bıraktığı termal
macunu yüzeye zar zor yayarak tekrar monte ettim. 5 dakikalık Prime 95 testinin sonuçları:

Ekran Alıntısı.PNG


Bu arada bilgisayar MSI Gaming App'ten OC Mode'da çalışıyor. Bulunduğum il Antalya, şu an dışarısı 40 derece. Bilgisayar klimasız odada bulunuyor. Bu koşullara göre bence sıcaklıklar normal. Sizin fikriniz nedir?

Bu arada en baştaki sonuçlar OC Mode'da değildi. Yani normal olmasına rağmen sıcaklıklar belirttiğim gibiydi. Vatan'dakilerin yaptığı montajda fanın bulunduğu kısım anakartın Sistem Fan2 kısmına montajlıydı. Onu CPU Fan2'ye montajladım. Ama bunun bir etkisi olmadı.
 
Benimde farklı bir konu açıp goruslerımı söylemıstım bende iyi gibi durum ama seidon 120v değiştirip thermaltake nic c4 almam mantıklı olur mu sizce ?
 
Bahsettiğiniz soğutucuyu daha önce duymadım. Eğer şu anki soğutucunuz ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa işlemcinize göre bir araştırma yapıp tekrar yorum yazabilirim. Overclock vs. yapıp yapmayacağınızı söylerseniz ona göre bir şeyler söyleyebilirim. Ben de birkaç yıl sonra iyi bir termal macun temizleyici ile işlemcimi temizleyip kaliteli bir termal macun ile tekrar monte etmeyi planlıyorum. Ardından overclock yapmayı düşünüyorum.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı