60 Derece İşlemci çok mu sıcak ?

Yücel Erdem

Hectopat
Katılım
13 Temmuz 2014
Mesajlar
71
Yer
İstanbul/Avcılar
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba Beyler.

Ben birkaç gün önce anakartımı değiştirdim ve işlemci eskiden 40-45 derece idi şimdi ise 49-51 arasında bunun nedeni nedir? Macunu yeniledim. Bu arada kuzey ve güney köprüsü çok sıcak. Onlar için küçük fan almayı planlıyorum. Bir de kasanın yanını kestiririm. Daha büyük bir fan örneğin:

200mm büyüklüğünde bir fan almayı düşünyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Yeni ekran kartı aldım. Bu arada onunda ısısı boşta 35-45 arası, oyuna girince 55 falan 60 hiç görmedim. PES oynadım. Bu arada kart Sapphire HD 7850, işlemci Intel Core Quad 8200. Yardımcı olanlara ve ilgilenenlere çok teşekkürler :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım. Kusura bakmayın. Yeni ekran kartı ve anakart aldım. Şimdi bir derece çıkarsa işkilleniyorum. Acaba ısınırsa bir şey olur mu? Yine de bir işlemci fanı ile 200mm fan almayı düşünüyorım. Böylece güzel olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 69'u görüyor oyun oynarken ne kapanıyor ne yanıyor, anlamadım!
70 derece de kapanması için bir neden değil, ancak soğutucu el değmeyecek kadar ısınır yani 70 derecede.
 
Soğutucuyu olduğu gibi değiştirmeniz gerekir. BIOS'dan Default ayarlara mı gelmeye çalışıyorsunuz ? HDD zaten hareketli parçalardan oluşur.
Adı zaten Hard Disk, Hard Hurd ses yapması normal ancak bunun da bir seviyesi var. Sizinki ne kadar çıkartıyor ?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı