Sizce Linux'e Geçmeli miyim ?

OnuR916

Hectopat
Katılım
29 Ağustos 2014
Mesajlar
121
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba;

Ben Windows u pek sevmiyorum. Neden diye sormayın. Bilgisayarımın özellikleri imzamda mevcuttur. Sizce hangi işletim sistemini kurarsam daha mutlu olurum? Bir de merak ettiğim Online oyunları oynayabilir miyim? Örneğin: Dota 2. Buna benzer oyunları FPS kaybı yaşamadan rahatlıkla oynayabilir miyim?

AMD A6-3420M 2.4 GHZ (4CPUs)
6144 MB Ram
AMD RADEON HD 6520G + 6470M Ekran Kartı
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Linux'u daha önce denemediğim için sana öneremem ama eğer oyuncuysan kesinlikle Windows'dan vazgeçme. Denemek için Windows'u kaldırmadan Linux'u da ayrı olarak kurabilirsin.

Eğer oyunlarla pek alakan yoksa ve tasarım işleriyle uğraşıyorsan Mac sana uygun işletim sistemidir.

Şunu söyleyeyim mantıklı bir nedenin yoksa Windows'tan vazgeçmek sadece rahatını bozacaktır. Yeni bir işletim sistemine alışmak uzun zaman alabilir.
 
Sık sık oyun oynarım. Fakat genelde oyun programları ile kodlama gibi zamanımı geçirmeyi daha çok severim. Bana tatm performans sağlayabilecek bir işletim sistemi tavsiye edebilir misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hevesini kırmak istemem ancak oyun için değildir linux. farklı bir dünya. böyle düşünerek bi heves ile linux kullanmaya kalkarsan hevesin kursağında kalır. :) anlatmak istediğim şu mesela linuxta .exe yoktur. dota 2 lol yükleyebilmek için işlemler var.
derin derin araştır. :)
daha sonra linuxa aşık olursun ;)
 
Dota 2 Linuxta oynanabilir durumda. Özel Linux sürümü Stream'dan indirilebilir.

Linux hakkında bilgi edinmeniz iyi olur. Linux Mint isimli dağıtımı deneyebilirsiniz.
 
Şöyle bi anlatım sanırım doğru olur.Linux oem usage konusunda windows işletim sistemlerinden önde olan bi işletim sistemi.Fakat gel gelelim hala oyun firmaları oyun kodlamarını windows işletim sistemleri üzerine yapıyor.Ben de senin gibi sürekli moba ve mmorpg oynayan biriyim.Oynadığım oyunlar dota 2 ve world of warcraft.Steam üzerinden direk linux destekli dota 2 indirme şansın var.Sıkıntı yaşamadan oynayabilirsin steam oyunlarının çoğunu.Fakat başka bi oyun indirmek istediğin zaman linux tıkanır.Örneğin League of Legends linux üzerinde stabil çalışmaz.Sadece dota 2 oynarım ben diyorsan linux indirmende hiç bi sıkıntı yok.Ama başka oyunları oynamak istediğin zaman uyumluluk problemi çıkıcak karşına.Oyunu açmayı başarabilsen bile siyah ekranlar vs vs gerisi gelicek.İnternetten PlayonLinux ı biraz araştır.Tam anlamıyla oynanabilen oyunların listesine bi bak.Kafama yattı dersen ''ben uğraşırım üşenmem'' dersen şansını dene.Çünkü linux böyledir.Hep kurmak istersin çekinirsin.En azından linux tecrübesi yaşarsın hoş olur.İyi forumlar.
 
Bende yeni geçtim Linux'a. Windows 8.1'in yanına Ubuntu 14.04 LTS kurdum. UEFI kurulum yaptım. Artık yavaş yavaş korsan Windows kullanmaktan da kurtulacağım. Oyun dışında her şey Ubuntu'da var. :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı