Sizce X99 ve DDR4'e geçmek mantıklı mı?

MEZ4RC1

Hectopat
Katılım
2 Eylül 2014
Mesajlar
41
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Evet arkadaşlar bu ilk konum o yüzden bir hata yaparsam özür dilerim.(ilk başta konuyu yanlış açmış olabilirim ama pc toplama bu da sonuçta)
Neyse konuya gelirsek X99 ve yanında DDR4 geldi ve çoğu kişi bu platformun profesyoneller için olduğunu ve oyun performansı olarak çok bir gelişme yapmayacağını söylüyor. Hatta burada ve başka yerlerde okuduğum kadarıyla 2015 veya 2016'dan önce geçmek gereksiz olur. Ama durum benim için biraz farklı. Açıklıyım:

Ben bilgisayarımı alalı 6 yıl kadar oldu neredeyse.O zamana göre giriş seviye bir sistemdi 3-4 yıl önce bi ekran kartı güncelleme oldu ama büyük bişey değil( Sistemimin şuanki hali aşağıda)
  • Althon II X2 250 3.00 GHz
  • ATI radeon 4670( o zamanlar ATI idi diye hatırlıyorum)
  • Unnamed dual channel 400 MHz DDR2
Kalanı da pek iyi değil tabi ki. Sonuç olarak diyorum ki ben eylülde yeni ekran kartlarıyla birlikte bi X99 sistem toplayıp yıllar boyu piyasayı takip etmesem. Mantıklı bir seçim mi? Bu elimdeki sistem beni bu kadar idare ettiyse (nası yapıyor bilmiyorum ama orta ayarlarda Crysis 2, BF3 ve MW2 oynatabiliyor pc) yeni alacağım sistem de beni bi o kadar götürür bence.
Bir de PCI express veri yolunun 40 olması cazip geliyor. İlerde performans yetmezse aynı ekran kartından daha fazla takmak yeterli olur böylece.

Eğer topla derseniz de bir tavsiye sistem yaparsanız sevinirim.
 
Son düzenleme:
Yani ben gereksiz görüyorum X99 enthusiast seviye bir kart. Öncelikle SLI ve CF günümüzde pek cazip değil ileride de yeni ekran kartlarıyla şimdikilerin birlikte çalışması sorun çıkarabilir. Bunun yanı sıra standart kullanıcının DDR4 e ihtiyacıda yok. Bana kalırsa ileriye dönük yapabileceğin şey iyi bir ekran kartı ve çözünürlüğü yüksek bir monitör almak olurdu. Mesela Mini ITX bir kasa toplamayı düşünebilirsin farklı olarak, sanırım yakın zamanda Technopat' ın Youtube kanalında bir Mini ITX toplama rehberi paylaşılacak.
 
Benim fikrim anakartı, işlemciyi ve ramleri bi kez alıp artık ekran kartı değişimini kaldırmayacak kadar eskitmek. Bütçe olarak 6000 tl gözden çıkarıp bi daha GPU dışında bişeyle uğraşmak istemiyorum.
 
Ne yazık ki işler öyle yürümüyor :) 2 sene sonra bir teknoloji çıkar sil baştan yapmak zorunda kalabilirsiniz. Enthusiast seviye demek zaten ben 2 senede bir en iyi PC' yi toplayabilirim seviyesi gibi bir şey :) Ben sizi 97 chipsete yönlendirirdim. Yanına bir GTX 780Ti ve 4k monitör, oyuncu ekipmanları derken 6000TL bandını bulursunuz zaten.
 
Kabul gayet mantıklı :) Ama elimdeki bilgisayar dx11 istemeyen her oyunu çalıştırıyor, güzel de oynatıyor. O yüzden bi kere de almak daha iyi gibi.
Bi de şöyle kişisel bi durum var. Bu üniversite ödülü gibi bişey o yüzden bi kez de mantık çerçevesinde en iyisini almak istiyorum. O büyük teknoloji devrimi olursa bana "daha yeni aldın o kadar paraya" diceklerdir. O devrim bana teğet geçeçek yani her türlü.:) 1000'e de pc alsam 5000'e de... Benle uuuuzun bi süre kalcak yani.
 
Sırf işlemci için 999 dolar verecek iyi bütçen var ise alınabilir ama daha çok yeni bir soket. Bu yüzden oturması lazım. Bir tane z97 kur keyfine bak. X99 en üst düzey kullanıcılar için gerekli.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı