Acer Aspire 5742G Boot Sorunu

Kadir Yiğit

Kilopat
Katılım
2 Eylül 2014
Mesajlar
99
Yer
istanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi forumlar, bende Acer 5742G laptop var. Fakat USB'ye yazdırdığım Mavericks sürümü ne Clover'de ne de Chameleon'da boot olamıyor. -v -f -ncpi=0x2000 -v GraphicsEnabler=Yes ve No olarak vb. komutlarla denedim olmadı. Sizce nerede yanlış yapmış olabilirim? Chameleon'da verdiğim komutlarda hep resimde görünen yerde kalıyorum.

Sistem Özelliklerim:
  • İ5 480m
  • Intel hd graphics
  • Nvidia gt420m
  • 60 gb ssd
  • 6gb bellek
Kullandığım USB bellek 32 GB Toshiba Transmemory.
Değerli fikirlerinizi bekliyorum.Ek olarak BIOS sürümüm 1.24 insydeh2o efi modlu olanı kullanıyordum. Bunu denemek için Acer'in sitesinden v1.30'u indirip yazdırdım. Bu da çare olmadı. Belki sorun ondadır dedim ama nafile...
uploadfromtaptalk1409880945799.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Clover bellek taşmasına uğruyor. Bununla ilgili InsydeH2O E BIOS yazılımını kullanan bilgisayarlara çözüm yayımlanmıştı, fakat denedim işe yaramadı. Chameleonun bu sürümünde bir sorun var, açık kaynak olduğundan inceleme yapılabilir fakat çözüm Chameleonu bir başka sürümüne düşürmek olacaktır. Ayrıcs GRUB bootloaderi kullanabilirsiniz, Usb belleğinize yüklemeyi grub kullanan bir linux dağıtımı aracılığıyla yapabileceğiniz gibi tam emin olmamakla birlikte grub4dos ile de yapabilirsiniz.
 
kusura bakmayın cevap veremedim ben tapatalk üzerinden başarılı kurulum sayfası altında olan [Başarılı Kurulum] Acer Aspire 5742G Mavericks bu konuya cevap kısmına sorunumu yazmıştım ama ne hikmetse ben konu açmadığım halde,nasıl olduğunu bilnmiyorum konu açmışım.Siz değerli arkadaşların sayesinde tekrar denilenleri yaparak çözüme ulaşabilirim umarım,cevap veren forumdaşlarıma teşekkür ederim.

Chameleon Bootloder ile -v GraphicsEnabler=No PCIRootUID=1 boot etmeyi deneyin.
ek olarak bunuda denemiştim yine aynı yerde sorun olmuştu evde başka bir cihaz vardı onda boot edebiliyorum oda h2o biosu kullanıyor,sanırım sorun bios ile alakalı,şimdi google'dan bios ile ilgili araştırmamı yapıyorum.
 
@parrhesia malesef olmuyor tek başına hiç bir işlem yapmadan chalemeonda ve cloverda boot olmuyor,daha öncede yazdığım gibi fakesmc kısmında takılı kalıyor zaten clovera hiç giremiyorum ama chameleonda -F komutu verince apple logosu geliyor ve öyle kalıyor,garip olan şu logo gelince usbye elektirik gitmiyor hdd ledi bile yanıp sönmeyi bırakıyor öyle boş boş fan dönüyor o kadar,ilave olarak biosu düşürdüm sırayla yükselterek her seferinde denedim olmadı,modlu bir bios kullanıp işlemci ayarları mı yapmam lazım acaba anlayamadım gitti.Daha önceden modlu biosta nvidiayı devre dışı bırakarak,verdiğim komutla(komut aklıma gelmiyor şu an) ml2 kurmuştum,ama biosta yaptığım o değişiklik her defasında kendi kendine nvidiayı devreye alıyordu,umarım sıkıntıyı anlatabilmişimdir.
 
1-Bios'u son 1.30 sürümüne güncelleyin.
2-Bilgisayar başladığında F12 ile Usb görünüyor mu? Usb ile sistemi başlatırken Chameleon devreye girmiyor mu?
 
Dediginiz gibi bunu denemeye basladigimda acerin sitesindeki v.1.30 bisou ile ilk denemeyi yapmistim sonra sirayla biosu dusurdum yada cikardim f12 de usb gorunuyordu onda sorun yok butun anormallik clovere girmeye calistigimda siyah ekranda kalmasi usb tepkisiz chameleondada -F -x graphicsenabler=no deyipte apple logosunda kalıp usbnin yine tepki vermemesi.
 
Bios'u düşürmeyin. 1.30 versiyonu dışında kurmanız mümkün değil. FakeSMC sorun çıkarıyor. Tranmac adlı yazılım ile Windows üzerinden kurulum Usb'sinde EFİ/Clover/kexts klasörüne koplayıp deneyin. Ayrıca Chameleon Bootloder ile kurulum yapın.
FakeSMC.kext.zip — Yandex.Disk
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı