Casper kasadan yeni kasaya geçiş ve parça uyumluluğu

  • Konuyu başlatan CanFakedead
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 6B
C

CanFakedead

Ziyaretçi
Herkese iyi forumlar diliyorum. İlerleyen günlerde Casper kasamı değiştirmeyi düşünüyorum. İçine yeni aldığım bileşenlerde dahil değiştirmeyi planlıyorum. Şöyle söyliyim yeni ekran kartı ve power aldım kart baya büyük olduğu için kasaya zor sığdı hatta kasanın tabanı ile kartın fanları arasında 2 parmak bile yok. Şöyle görselle gösteriyim isterseniz ;

028mQo.jpg



Neyse efendim bu kasanın içindeki anakartı alıp başka kasaya takıcam. Fakat anakartın o arka kısımları için özel bi aparat vardı bu kasadan çıkarmı acaba ya da uyarmı bu anakart o parçasız yerlerine ? Almayı planladığım ve içime sinen çok beğendiğim bi kasa. Hem kablolar arkadan dolaştırılıyor bu benim için önemli çünkü powerın çok fazla kablosu var. Hem geniş hemde ferah rahat bi kasa olacağını düşünüyorum. Kasanın linki şu ;

http://www.ereyon.com.t...l-ae-str-onea-kasa.aspx

Hem görünüşü hemde özellikleriyle ilgimi çekti. Satın almayı düşünüyorum fakat bu kasa sıkıntı çıkarırmı yani Casper anakartları bilirsiniz çoğunuz ufak bir şey. Ben bu kasaya ramleri anakartımı işlemcimi ve ekran kartımı taşıyacağım geriye kalan boş Casper kasasını atıcam bi köşeye. Yeni kasaya bunları montajlıcam. Bi sorun çıkarmı sizce gördüğünüz gibi kasa bu bunu almayı düşünüyorum. Sizin bu kasa hakkındaki ve durumum hakkındaki düşünceleriniz nelerdir. Belirtirseniz sevinirim.

Herkese iyi forumlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle hem programlarla hemde görsellerle göstermeye çalışayım. Malumunuz Casper bilgisayarın anakartı.

3RNAA2.jpg


Z1WYYZ.png


2. fotoğrafda ki görsel yeni ekran kartı ve power almadan önceki görüntü. Anakartım bu şekilde ve o arka panelin uyumluluğu derken şunu kastettim.


Resim_45.png


Özetle arkadaşlar yeni anakartımı bu kasaya taşıyacağım fakat o arka paneller uyarmı ve anakart bir sıkıntı yaratırmı o arka paneller çünkü Casper'ın içinden böyle bir parça çıkmadı. Alacağım kasanın içinden çıkarmı acaba? Neyse efendim cevap veren herekse teşekkür ederim şimdiden.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aaaa yani Casper kasaya o gömülü veya yapışık değil çıkartılabilir durumda ? Eee iyiymiş o zaman. Peki anakart boyutuyla sıkıntı çıkartırmı acaba? Vidalara filan tam oturmazsa filan böyle bi durum yaşanmaz dimi ?
 
Aynen çıkartılabilir. Anakartınız görselden oldukça küçük gözüküyor. Ama yinede yeni alacağınız kasanın modelini belirtirseniz, uyum konusunda daha açıklayıcı olabilirim.
 
Alacağım kasa bu ;
Bilgisayar Bilgisayar Kasaları Aerocool AKRT-AE-STR-ONEA Strike-X One Advanced Aerocool Strike-X One Advanced Usb2.0/3.0 Mid-Tower Siyah Oyuncu Kasası
Hatta bu siteden satın alıcağım. Görünümü ve özellikleri içime sindi açıkçası. Arkadan kablolar da toplanabiliyor.Gayet iyi buldum ve satın alıcam. Çünkü bakınız şuanki Casper kasa ne kadar küçük.

gLn2L0.jpg


Bu arada kasada kabloları çıkartılamayan bir ve çok kablosu olan power ve R9 270x var. ASUS R9 270x in ne kadar büyük olduğu belli zaten.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı