Technopat Sosyal

Yiğitt35
Yiğitt35
Siz bilgisayarcı diye bir bakkala girmişsiniz hocam, onlardan kalmış mıydı ya, nesilleri tükenmemiş miydi? :)Benim şu an öyle aklıma gelen iade de direttiğim bir durumum olmadı sanırsam, belki sonra da aklıma gelebilir bilemedim şimdi :) Size geçmiş olsun.
  • Beğen
İfadeler: 403052
403052
403052
@Yiğitt35 Hocam tam tersi, bakkal olmayan bilgisayarcı bulmak çok zor. En azından benim olduğum yerde neredeyse hepsi Hadron ve Platoon'dan sponsorluk almış gibiler. DVI girişine "Display" diyen adamdan başta şüphelenmeliydim. Ben DVI girişi dedikçe adam "Display" diyor :D İçimde "Ulan acaba yıllardır ben mi DVI'ı yanlış biliyorum" diye düşündükçe aklımda iki portu karşılaştırdım, biraz derinlere indim ve "Yok yok, Technopat'taki binlerce insan DVI diye telaffuz ediyor bu girişi, sorun bilgisayarcıda" dedim kendime. Kafayı yiyordum bir an :D
UnFrGvnG
UnFrGvnG
Bende h61 anakart aldım, meğerse hurdacıdan almışım haberim yokmuş.Adaö bana test videosu attı wp den bak çalışıyor diye.Neyse kargola dedim gelsin bakayım, psu kablolarını felan taktım, kurulumu yaptım, güç tuşuna basıyorum hareket yok, bende kısa devre ile çalıştırayım dedim çalıştı bir şekilde, biosa girdim, Windows yüklü flashı takıyorum, biostan çıkıyorum sistem kapanıyor kendine açılıyor, 3-4 kere aynı işlemi yaptı kapattım artık Psu'dan.
Adamı açtım dedim bak anakartın çalışmıyor, oda bana diyor ki niye çalışmıyor, bende sana soruyorum diyor neyse ufak bir tartıştık telefonda, kargo parasını verirsen eğer ürün teslim ettiğim gibiyse geri alırım dedi, bende yolladım da iade aldı Allahtan, uyuzun tekine denk gelmedik.Kaç gün psikolojimi bozdu resmen, aklımdan çıkmıyordu ya :D
2.el teknolojik ürün alınca, bu işlerle ilgili bilgin olması gerekli, yoksa böyle bizim gibi oluyor :D Yani pc den anlayan insanlar, zevkine bit pazarından felan sistem alıp topluyor, adamın mesleği o yani.
Hiç bulaşmamak lazım 2.el ürünlere bence.
  • Beğen
İfadeler: 403052
403052
403052
@UnFrGvnG 2. elden Sahibinden Param Güvende gibi alıcıyı koruyan hizmetler hariç ürün almayı düşünmüyorum artık. Zaten Param Güvende dışı ilk ikinci el alışımdı aslında. Onda da dükkanı, yeri belli olmasına rağmen karıncalı monitör ile bakışıp kalacaktık neredeyse :) Anakart da ikinci elde riski yüksek parçalardan birisidir. Kim bilir ne sorunu vardı aldığınız anakartın. İyi ki kurtulmuşsunuz.
UnFrGvnG
UnFrGvnG
@403052
Adamın günahını almak istemiyorum, belki de benim atladığım bir kısım vardı ama sanmıyorum yinede.Kısa devre ile sistem çalıştırmak çok tehlikeli bence,tüm parçaları yakabilir.Mantık olarakda kısa devre yapmak çok riskli.Sigorta izin vermiyor elektrik gitmesini biz devre dışı bırakıyoruz orada sigortayı.
  • Beğen
İfadeler: 403052
Geri
Yukarı