Technopat Sosyal

Yiğitt35
Yiğitt35
Şükür iyi diyelim hocam :) Siz nasılsınız?
UnFrGvnG
UnFrGvnG
Şükür diyelim hocam bizde.1 Hafta cezam vardı yazamadım kusura bakmayın 🤭
Hocam bir şey soracağım size, sizin bazı konularda denk geliyorum da, eski sistemlere pek de bir merağınız var, performans beklemiyorsunuz anladığım kadarıyla ama yine de hoşunuza gidiyor, nedenini merak ettim açıkçası:)
Yiğitt35
Yiğitt35
Aslında ben de tam olarak bilmiyorum desem :D Olası sebeplerden birkaçı şunlar olabilir;
1. Kendime ait ilk bilgisayarımın Dual Core E6700 işlemcili olması ve o zamandan bu zamana kadar onun performansını iyileştirecek şeyler düşünmem.
2. Özellikle 2021 gibi LGA775 bileşenleri fiyatlarının çok uygun olması.
3. Intel'in yeni nesillerinde olduğu gibi Overclock için "K" ibareli işlemci ve "Z" serisi bir anakartı zorunluluk olarak tutmaması.
4. İstedikten sonra yapamadığım bir şeyin olmadığını öğrenmek için sürekli uğraşmam ve bu işi ticarete dökmem de buna bir sebep.
5. Yeni sistemleri herkes araştırır, öğrenir ama eski sistemleri kullanmayanlar gerçekten onların performansını tam olarak anlayamaz diye düşünüyor olmam. O yüzden elimden geldiğince işlemci skalasını uç noktalarda tutmuştum. Yani E5200'de kullandım Q9650'de, aynı zamanda bunlara hız aşırtma yapıp da performanslarını deneyimledim. Hatta Q9650 3.6GHz kullandığım sıralarda GT730 - 6 GB RAM ile 720p60FPS yayın da yapıyordum :)
UnFrGvnG
UnFrGvnG
Ne varsa eskilerde var derler ya hocam, bu bilgisayar içinde geçerli mi? Yani yeni nesil işlemciler,ekran kartları veya anakartlara kıyasla, gözle görülür bir fark gözlemlediniz mi hiç?
Geri
Yukarı