Anasayfa Makale HP USB Disk Storage Format Tool v2.2.3

HP USB Disk Storage Format Tool v2.2.3

USB belleğinizi formatlamak istiyorsanız HP USB Disk Storage Format Tool tam size göre bir araç.

USB belleğinizi bazen Windows’un dahili aracı ile formatlamak mümkün olmayabilir. İşte bu gibi durumlarda HP’nin USB Disk Storage Format Tool isimli aracını kullanabilirsiniz.

Aracın bütün işlevlerinden yararlanmak için yönetici olarak çalıştırılması gerektiğini belirtelim. Öte yandan bu araç ile fiziksel olarak hasar görek USB belleğinizi onarmanız mümkün değil. Nedir bu peki? Bazı USB belleklerin, aşırı voltaj veren USB portlarına takıldığında kontrolcüleri arızalanabiliyor. Bu gibi durumlarda bellek yazmaya karşı korumalı hatası alıyorsunuz. Bu sorun donanımsal olduğundan yazılımsal olarak çözmek pek mümkün değil.

Aşağıdaki linklerden dosyaları indirebilirsiniz:

2020 Güncellemesi

HP, bu yazılımı artık güncellemiyor ama neyse ki daha iyi bir alternatif var: Rufus! Rufus ile hem USB belleğinizi formatlayabilir hem de içine FreeDOS yazabilirsiniz.

İndirin: Rufus

18 Yorumlar

  1. slm

    USB Belleği Başlangıç Diski yapmak için Windows 98?den alınan DOS dosyaları ındırdım ama flas bellege yuklemıo yardım lutfen dosyalarmı bozuk??

  2. Çok teşekkür ederim. Bulacağımı hiç tahmin bile etmediğim bios yeni versiyonunu burada bulduğum için çok memnun oldum. Sorunumu çözdü. Arçelik’ in kendi sitesinde dahi olmayan bir şeyi burada bulabilmem çok büyük bir şey. Emeğinize sağlık.

  3. Usta FAT 32’yi seçtim Quinck Format kutusuna tik attım sonra Create a DOS’a da tik atıp verdiğin dosyayı seçtim “The spesified device is currently used by other application(s). Please close them before formatting the device.” diye bir hata alıyorum..

  4. Recep hocam şimdi benim sıkıntım şu: Bana bir flash bellek hediye edildi “KARBA” adlı bir şirketin ve bu bellek 2ye ayrılmış 7.34 yazılabilir ve 115 yazılamaz (sanırım reklam veya iş için içinde pdf dosyaları var) ben bu belleği birleştirmek istedim olmadı çünkü 115lik kısımda yazma koruma var bunu nasıl hangi programla kaldırabilirim

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version