Anasayfa Makale Pratik Anakart üstünde yanan RAM yuvası ve uyumsuzluk

Anakart üstünde yanan RAM yuvası ve uyumsuzluk

Soru:

Anakart üstündeki RAM’lerden biri yanmıştı. Hala çalışan yuvada da 1 GB DDR2 RAM vardı. Daha sonra aldığım yere sorarak internetten uyumuna da baktıktan sonra hevesle gidip 2 GB DDR2 RAM aldım, çalışan yuvaya taktım, ardından bilgisayar dondu. Ben de format attım, bu sefer de oyun sırasında dondu BIOS ayarlarımı sıfırladım, şimdi hala oyun açarken veya internette birden donuyor. Anakartım BIOSTAR MCP6PB+2, ekran kartım eski Nvidia GeForce 6150 SE, işlemcim AMD Athlon 1640-LE. Ekran kartım paylaşımlı RAM’den 256 MB yiyor, ayrıca kendisi 512 MB ama 256 seçeneğinin yukarısında bir değer yok BIOS’ta.

Technopat Cevabı:

Dost acı söyler ama biz gerçekleri herkesin bilmesi açısından bilgisayarınızın parçalarından bahsetmek istiyoruz biraz. Ekonomik bir sistem kurmaya çalışmışsınız fakat bu esnada gördüğümüz kadarıyla “ucuz etin yahnisi” deyimini gözden kaçırmışsınız. Anakart, işlemci ve ekran kartı konusunda piyasadaki bütün kırpılmış ürünleri özene bezene bir araya toplamış bilgisayarcınız.

Sorunuzun cevabına gelince BIOS güncellemesi diyeceğiz. Biostar’ın sitesine girdiğimizde en son BIOS’un 2009-05-15 tarihli olduğunu görüyoruz. Windows üzerinden de yapabileceğin BIOS güncellemesi sonunda RAM’lerle ilgili uyumsuzluk sorunlarının kalkacağına inanıyoruz.