Anasayfa Haber NVIDIA’nın son kartı GTX 580 artık limitsiz!

NVIDIA’nın son kartı GTX 580 artık limitsiz!

NVIDIA’nın en son erkan kartı GTX 580, tek GPU’lu ekran kartları konusunda Dünya’nın en hızlısı unvanını sürdürüyor fakat kartın hız aşıtma tutkunları tarafından  sevilmeyen bir özelliği mevcut.

Özellikle de  GPU’ya aşırı yük bindiren 3D uygulamalar çalıştırıldığında saat frekans hızlarını aşağıya çeken kart, bu sayede bileşenlerin yüksek voltaj ve ısı nedeniyle zarar görmesini engellemek  istiyor fakat bu da overclock’çılar için yüksek skor elde etmenin önünde büyük bir engel teşkil ediyordu.

Nihayetinde GPU-Z‘in yapımcısı W1zzard bu kısıtlamayı aştı ve kartın çok daha yüksek frekanslara çıkabilmesinin önünü açtı. Bulduğu yöntemi GPU-Z’e ekleyen W1zzard, techpowerup.com’da GPU-Z GTX 580 OCP Test Build sürümünü indirmeye sundu.

Nasıl çalışıyor?

GPU-Z’e eklenen yeni bir komut satırı, çalıştırıldığında karttaki limiti devre dışı bırakıyor. Bunun için Windows + R tuşuna basabilir veya “Başlat” menüsünden  “Çalıştır”a girip GPU-Z’in sonuna gerekli kodu ekleyerek bu komutu devreye sokabilirsiniz. Örneğin:

C:\gpuz.exe /GTX580OCP

Komutu uyguladıktan sonra GPU-Z’i kapatsanız dahi limit devre dışı kalacaktır. Ancak sistemi başlattığınızda limit tekrar devreye girecektir.

Download:

GPU-Z GTX 580 OCP Test Build

Bu işlem ekran kartınızın bileşenlerine yük bindireceğinden dolayı tehlike arz edebilir. Doğabilecek sorunlar yüzünden Technopat sorumlu tutulamaz.