Anasayfa Oyun Bilgisayar oyuncularına ücretsiz Battlefield modeli

Bilgisayar oyuncularına ücretsiz Battlefield modeli

Electronic Arts, Dice iş birliği ile  2011 yılının baharında  piyasaya çıkarmak üzere, yeni ve ücretsiz bir  Battlefiled oyununun geliştirilme aşamasında olduğunu duyurdu. Battlefield çekirdeğine dayalı ve oyundan imzalar taşıyan öğeleri barındıracak  olan yeni oyun Free2Play olarak lanse edilecek.

Şirketin  daha önce piyasaya çıkardığı ve Dünya genelinde 6 milyondan fazla kayıtlı oyuncusu olan Battlefield Heroes’dan hatırlayacağımız üzere , Dice’ın ücretsiz oyun modeli de bize hiç de yabancı değil. Öte yandan yeni Battlefield, konsol  ve PC’ye çıkan kardeşleri gibi üst kalitede olacak .

Oyun, Dice’nin desteğiyle Easy Now tarafından geliştirilecek. Şirket  ücretsiz oyun modeliyle piyasada gelir başarısı sağlamak için  bir de oyun için mikro-ekonomi modelini kullanıma sunacak. Pazarda büyümeyi hedefleyen EA, ücretsiz oyun modelini büyüme için  oldukça  uzun vadeli bir strateji olarak görüyor.

Öte yandan Dice , Battlefield ücretsiz oyun teklifinin oyuncuların tam olarak istediği şey olduğunu düşünüyor.Piyasaya çıkan Battlefield Heroes oyunundan sonra firma, oyuncuların Battlefield oyununda daha gerçekci bir deneyim yaşamak istediklerine inanıyor. Yeni Battlefield bu istekleri  tamamen karşılayacak.