Anasayfa Haber Master Overclocking Arena 2011 EMEA Bölgesi Finalleri Türkiye’de!

Master Overclocking Arena 2011 EMEA Bölgesi Finalleri Türkiye’de!

Dünya  Rekorlarının Kırıldığı MSI’ın En Büyük Hız Aşırtma Yarışması İstanbul’da!

Dünya’nın en prestijli hız aşırtma yarışmalarından biri olan MSI Master Overclocking Arena, 15-16 Nisan tarihleri arasında Türkiye’de gerçekleşecek. Toplam 16 ülkeden hız aşırtma ustalarının yarışacağı MOA’da Türkiye’yi temsil edecek takım için ön elemelere de start verildi.

MSI Master Overclocking Arena (MOA) tüm dünyadan hız aşırtma ustalarının kozlarını paylaştığı en prestijli hız aşırtma yarışmalardan biri sayılıyor. Yarışmanın amacı işlemcinin ve ekran kartının hızını artırarak en yüksek bilgisayar performansına ulaşmak. Yıllar boyunca birçok dünya rekorunun kırıldığı MOA’da kullanıcılar ısınan parçaları soğutmak için -196 C’de sıvı nitrojenden faydalanıyor. Donanım olaraksa yarışma esnasında oluşan ağır fiziksel şartlara dayanabilen MSI’ın askeri sınıf bileşenlere sahip anakart ve ekran kartları kullanılıyor.

Teknik açıdan olduğu kadar MSI Master Overclocking Arena farklı konseptleri ile de dikkatleri üzerine çekiyor. 2008 yılında Roma Arenası, 2009’da IT Olimpiyatları, 2010’da Star Wars konseptiyle düzenlenen MOA, 2011 yılında MSI’ın Military Class bileşenleri temel alınarak Askeri Harekat teması ile gerçekleştiriliyor.

Performans, Ses ve Görüntü: Big Bang Marshal (B3)

Bu seneki yarışmada kullanılacak donanımlar ise birçok bilgisayar meraklısının rüyasını süsleyecek seviyede. 8 PCI Express 16x yuvalısı ile 8 ekran kartını destekleyen, Creative X-Fi MB2 yuvası ile mükemmel ses kalitesi sunan ve 24 faz DrMOS ile işlemciye muazzam bir güç sağlayan Big Bang Marshal (B3), MSI’ın performans, ses ve görüntü konseptinin en güzel örneğini sunuyor. İkinci nesil Intel Core i7 işlemcilerini destekleyen Big Bang Marshal (B3) ayrıca Military Class II bileşenleri ile katılımcılara tüm yarışma boyunca ağır şartlara dayanacak bir kaliteli ve kararlı bir platform sağlıyor.

Grafik Performansında Dünya Rekoruna Hazırlanın

Ekran kartında ise MSI’ın ürünleriyle yeni bir dünya rekoru kırılması bekleniyor. Bir önceki yarışmada Power 4 mimarisi ile 2 kat fazla güç fazı, bağımız hafıza güç hattı, bakır MOSFET ve yeni nesil kapasitör Proadlizer’ı bir araya getiren MSI N480GTX Lightning 3DMark rekorunu kırmıştı. MSI’ın neredeyse taraflı tarafsız tüm hız aşırtma yarışmalarında kullanılan Afterburner yazılımı ise yarışmacıların grafik işlemci, hafıza ve PLL voltajlarını artırarak daha yüksek frekanslara ulaşmasına imkan tanıyor.

Türkiye Elemeleri Başladı

Master Overclocking Arena’da Türkiye’yi temsil edecek takımın seçimine ise bugün başlandı. NVIDIA’nın da sponsor olduğu yarışmada Türkiye’nin önde gelen hız aşırtmacılarının oluşturduğu Hardware Masters, HWA OC Team, Nito OC Team ve TR POWER takımları Super PI, 3DMark 03 ve 3DMark 2011’de kozlarını paylaşacak. Yarışmada kullanılacak donanımlar ise yine MSI’ın askeri sınıf bileşenlerine sahip anakart ve ekran kartlarından oluşuyor.

MSI P67A-GD65 ve MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC

Test sistemlerinde Türkiye’de bilişim editörlerinden en çok ödül alan MSI P67A-GD65 anakart ve Intel’in ikinci nesil Core i7 işlemcisi Intel Core i7 2600K kullanılıyor. Ekran kartı tarafında ise NVIDIA’nın yeni nesil grafik işlemcisi sayesinde DirectX 11’le beraber NVIDIA PhysX®, 3D Vision™ ve CUDA teknolojilerini destekleyen MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC modeli hız aşırtmacıların Futuremark’taki yardımcısı olarak belirlendi. Türkiye elemeleri sonuçları ise 22 Mart tarihinde duyurulacak..

MSI Master Overclocking Arena ile ilgili gelişmeler http://www.msi-moa.com adresinden takip edilebilir.