Anasayfa Haber MSI, Intel Z68 Yongasetli Yeni Z68A-GD65 (B3) Anakartını Duyurdu

MSI, Intel Z68 Yongasetli Yeni Z68A-GD65 (B3) Anakartını Duyurdu

Yeni Yongasetinde Mükemmel Fiyat-Performans Çözümü

Dünyaca ünlü anakart ve ekran kartı üreticisi MSI, bugün anakart ailesine yepyeni bir ürün daha ekledi. Yeni kartını MSI Z68A-GD65 (B3) olarak adlandıran MSI, bu kartla Dünya’da ödüllere doymayan ve Türkiye’de de en çok ödül P67A-GD65’in Z68 yongasetli modeline imza atıyor. Yeni Z68 yongaseti ile Intel’in 2. nesil Core i7 işlemcilerini desteleyen anakartta önemli bir özellik de OC Genie II teknolojisi. Bu teknoloji ile kullanıcılar tek bir düğmeye basarak 1 saniye içersinde hem işlemciyi hem de işlemcinin içindeki grafik yongasını overclock ederek işlem gücünü ve grafik performansını ciddi bir oranda artırıyor. Military Class bileşenler ile askeri standartlarda kalite ve kararlılık sunan Z65A-GD65 aynı zamanda sahip olduğu LucidLogix Virtu GPU Virtualization teknolojisiyle enerji tasarrufunda da göz dolduruyor.

MSI’ a özel OC Genie II Yazılımı

MSI’ın OC Genie II teknolojisi dünyanın en kolay overclock teknolojisi olarak kabul görüyor. Bu teknoloji ile kullanıcılar tek bir düğmeye basarak bilgisayarın performansını artırabiliyor. OC Genie II, Z68 serisi anakartlarda kullanıldığında ise bilgisayar performansında en büyük darboğaz olan sabit disk hızını da yükseltiyor. Bilgisayara SSD takıldığında Intel’in Smart Response Teknolojisini de kullanan OC Genie II, performansı yüzde 427’ye kadar çıkarabiliyor. Böylece kullanıcılar ham işlem, grafik ve sabit disk performansını 1 saniye içinde katlayabiliyor.

MSI’ın Sertifikalı Military Class II Bileşenleri

MSI’ın Military Class II bileşenleri ağır testlerden başarı ile çıkarak ABD Savunma Bakanlığı Askeri Standartlları 810G sertifikasına hak kazanmış durumdalar. Böylece MSI kullanıcılara kalitesi ve kararlılığı sertifikalandırılmış, uzun ömürllü bir anakart sunuyor. Overclock esnasında ulaşılan yüksek sıcaklıklarla rahatlıkla başaçıkan MSI’ın Military Class II bileşenli anakartları oyuncular ve üst seviye sistem arayanlar için biçilmiş kaftan.

Enerji Korumada Yepyeni Bir Teknoloji

MSI’ın daha önce ödül kazanan DrMOS ve APS gibi enerji koruma teknolojilerine ek olarak MSI Z68A-GD65 LucidLogix’in Virtu GPU sanallaştırma teknolojisiyle geliyor. Bu teknoloji ile bilgisayar 2. nesil Intel Core i7 işlemcinin içindeki grafik yongası ve harici ekran kartı arasında ihtiyaca göre otomatik geçiş yapabiliyor. Böylece örneğin oyunlar esnasında harici ekran kartı devreye girerken, basit ofis uygulamalarında Intel işlemciden faydalınılarak çok daha az güç tüketiliyor. Dahası kullanıcılar harici ekran kartı takılıyken bile Intel’in Quick Sync teknolojisinden faydalanabiliyor.

Intel Z68 Express Yongaseti

MSI’ın eksiksiz ürün anlayışı kapsamında son kullanıcılar Intel’in yeni Z68 Express yongasetinin tüm nimetlerinden faydalanabiliyorlar. Tüm overclock ayarları OC Genie II ve Control Center II üzerinden kontrol edilebiliyor. Intel® Visuals , Quick Sync ve Intel® Insider™ teknolojilerine ek olarak kullanıcılar Z68A-GD65 (B3) ile AMD CrossFire™ ve NVIDIA® SLI® çoklu ekran kartı konfigürasyonlarını kullanabiliyor.

Teknik Özellikler

İşlemci Intel 2nd generation Core i7/ i5/ i3 series processor in LGA 1155 socket
Yongaseti Intel Z68(B3) express chipset
Hafıza 4 DIMMs support for DDR3-2133(OC)/ 1866(OC)/ 1600(OC)/ 1333/ 1066MHz
up to 32GB max
Video Supports Intel HD Graphics 3000/2000 with HDMI / DVI / D-sub Video ports
Audio 8-channel (7.1) HD Audio subsystem with S/PDIF out
THX TruStudioPro
LAN 10/100/1000 Mb/s LAN subsystem
Bağlantılar 4 x SATA 3Gb/s ports from Z68 with RAID support
2 x SATA 6Gb/s ports from Z68 with RAID support
2 x SATA 6Gb/s ports from Marvell® 88SE9128
4 x USB 3.0 ports(2 external / 2 internal)
10 x USB 2.0 ports (4 external / 6 internal)
2 x PCI-E 2.0 x16
3 x PCI-E x1 / 2 x PCI