Anasayfa Haber Toyota Scion iQ EV Yola Çıkıyor!

Toyota Scion iQ EV Yola Çıkıyor!

Otomotiv dünyası yavaş da olsa elektrikli araçların yükselişine şahit oluyor. Bir yanda hibrid araçlarla ilgili tartışmalar sürerken, diğer yanda riski göze alan firmaların tamamen elektrikli EV modelleri birer ikişer görücüe çıkıyor. Nissan Leaf dünya pazarlarına çoktan çıktı, Toyota ise bir süredir üzerinde çalıştığı Scion iQ EV modelini ertelemek zorunda kalmıştı. Bunun en önemli sebebi geçtiğimiz aylarda Japonya’da yaşanan deprem ve tsunami felaketinden en çok etkilenen firmalardan birinin de Toyota olmasıydı.

Ancak Japonlar kolay pes etmeyen bir halk ve Toyota da yaralarını olabildiğince çabuk sarıyor. Nitekim evvelsi sene Mart ayında Cenova fuarında sergilenen Scion iQ, geçen gün ABD’nin Vegas kentinde yapılan bayiler toplantısında resmen 2012 ürün gamı içinde çıkacak araçlardan biri olarak duyuruldu. İki kapılı bu küçük araç tamamen elektrikli ve bir şarjla yaklaşık 100 kilometre yol yapabiliyor. İlk bakışta fazla görünmese de, sıradan bir kullanıcının günde yaklaşık 30 ila 40 kilometre yol yaptığı Amerika’da gündelik kullanım için fazlasıyla yeterli bir menzile sahip.

 

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version