Anasayfa Haber PCI Express Gen 3 Aramızda

PCI Express Gen 3 Aramızda

MSI yeni Z68A-GD80 (G3) ile birlikte PCI Express Gen 3 aramızda…

Yeni nesil Intel yogasetinde yeni nesil PCI Express ilk kez MSI’da

Anakart ve ekran kartında teknolojiye öncülük eden MSI, bugün resmi olarak Z68A-GD80 (G3) anakartını duyurdu. Dünyada bir ilk olarak PCI Express Gen 3 arabirimini anakarta entegre eden MSI aynı zamanda en son UEFI teknolojisini kullanan Click BIOS II arabirimini de kullanıyor. Intel ‘in en son tasarım standardını kullanan Z68A-GD80 (G3), PCI Express Gen 3 arabirimi ile bir önceki nesile göre 2 kat bant genişliği sunuyor. Böylece veri aktarımı için daha yüksek bir hıza ihtiyaç duyan yeni ekran kartları gibi donanımlar için uygun ortamı hazırlıyor. Click BIOS II ise hem Windows hem de UEFI arabirimi üzerinden kolayca BIOS ayarlarını yapmanıza izin veriyor. Buna ek olarak MSI Z68A-GD80 (G3) MIL-810STD Sertifikalı Military Class II askeri bileşenler ve sabitdisk performansını yüzde 457’ye varan oranda artıran OC Genie II teknolojisi ile geliyor.

Dünyanın ilk PCI Express Gen 3 Anakartı ile benzersiz performans

MSI, Z68A-GD80 (G3) ile dünyada bir ilke imza atarak yeni PCI Express standardı Gen 3’ü hayata geçiriyor. 32GB/s’lik bant genişliği ile PCI Express Gen 3, bir önceki nesil Gen 2’ye nazaran 2 kat daha hızlı. Bu bant genişliği MSI Z68A-GD80 (G3)’ü AMD CorssFireX ve NVIDIA SLI çoklu ekran kartı konfigürasyonları için de ideal kılıyor. PCI Express 2.0 ile geriye uyumlu olan PCI Express 3.0 eski donanımlarda bile performans artışı sağlıyor. Örneğin MSI Z68-GD80 (G3) anakarta takılan bir SSD, rakip anakartlara takılanlara oranla yüzde 13 daha hızlı çalışabiliyor.

Click BIOS II ile dokunmatik ekranda bile BIOS’u ayarlayın

UEFI teknolojisini anakartlarına ilk olarak entegre eden MSI,  hem Windows hem de UEFI BIOS arayüzünü birleştiren Click BIOS II teknolojisiyle bir ilke daha imza atıyor. Böylece uzman overclockerlar kadar genel kullanıcılar da UEFI BIOS ayarlarını kolayca yapabiliyorlar. Klavye ve fareye ek olarak ClickBIOS II dokunmatik ekranlarla bile BIOS ayarı yapılmasına izin veriyor.

OC Genie II sistemin tüm potansiyelini açığa çıkarıyor

Military Class II ile üst seviye kalite ve kararlılık

MSI’ın tek düğme ile 1 saniyede hız aşırtma teknolojisi OC Genie II ile kullanıcılar sistemlerinden maksimum verimi alıyor. İşlemci, hafıza ve dahili grafiği aynı anda hızlandıran OC Genie II ile deneyimsiz kullanıcılar bile profesyoneller gibi performansı artırabiliyor. 3DMark Vantage ve PCMark Vantage gibi prestijli donanım testlerinden elde edilen sonuçlar OC Genie II’nin 3D oyun performansını yüzde 145’e kadar çıkardığını ispatlıyor. Intel’in Smart Response Teknolojisiyle beraber kullanıldığında ise sabitdisk okuma performansı OC Genie II ile yüzde 457’ye kadar çıkabiliyor. MSI, Z68 anakartlarının tamamını Military Class II bileşenler ile üretiyor. Kıymetli bir madde olan Tantalum çekirdeğe sahip ve kendi kendini tamir edebilen Hi-c CAP’lere ek olarak katı kapasitörler 10 yıl ömür sunuyorlar. Military Class II bileşenlerden başka bir tanesi ise Super Ferrite Choke. SFC’ler yüzde 30 daha fazla güç sunarken yüzde 10 daha az enerji tüketiyorlar. Bu üç bileşen sayesinde MSI anakartlar askeri sınıf kalite ve kararlılık sunuyorlar.
MSI Z68A-GD80 (G3) ve Z68A-GD65 (G3) anakartlar PCI Express Gen 3’e ek olarak NVIDIA SLI ,AMD CrossFireX ve Virtu akıllı grafik teknolojisini sunuyor. Buna ek olarak Click BIOS II, OC Genie II ve Military Class II teknolojileri de anakartlara dahil.