Anasayfa Haber Panasonic Sağlam Tabletini Güçlendirdi!

Panasonic Sağlam Tabletini Güçlendirdi!

Panasonic geçtiğimiz yıl Toughbook H1 tabletini piyasaya sürdüğünde, çoğu ilgili kullanıcı hayli hayalkırıklığına uğramıştı. Evet, cihaz gerçekten de sağlam ve tabiat şartlarına dayanıklı bir yapıya sahipti, ancak kasanın içindekiler pek göz dolduracak güce sahip değildi. Atom işlemci çok güçsüz kalıyordu ve dış dünyayla bağlantı için sadece tek bir port vardı. Ancak bu yıl Toughbook H2 tanıtıldığında, işlerin hayli değişmiş olduğu görüldü!

Yeni H2 tıpkı bir önceki model gibi magnezyum alaşım bir kasaya sahip ve askeri donanım şartnamelerine uyacak kadar sağlam, balyozla girişmedikçe ya da okyanusa düşürmedikçe sorunsuz çalışmaya devam edebilir! Ancak daha da önemlisi, kasanın içindeki donanım eski modele göre canavar sayılır! Atom işlemci yerini 1.7GHz Core i5-2557M ULV işlemciye bırakmış, 4GB hafıza ve 320GB sabit disk eklenmiş, ayrıca dış bağlantılar için çok sayıda porta yer verilmiş. 10 inçlik ekrana ve çift bataryaya sahip olan cihaz yaklaşık 6,5 saat saha kullanım süresine sahip. WiFi ve Bluetooth kablosuz bağlantı seçeneklerine yakında 3G ya da 4G bağlantı da eklenecek.

Aslında ödemeyi kabul edeceğiniz fiyata göre seçebileceğiniz çok fazla eklenti mevcut, isterseniz RFID okuyucu, parmak izi tarayıcı ya da 2 MP kamera gibi bir sürü özelliği de ek olarak seçebilirsiniz. Tabii bu seçimler fiyatı da doğrudan etkiliyor. Giriş seviyesi modelin fiyatı dışarıda 3,500 dolar civarında, ancak devamlı sahada çalışan ve boyuna dizüstü bilgisayarı bozulan bir profesyonel için bu rakam çok da yüksek sayılmaz!