Anasayfa Haber BlackBerry App World büyümeye devam ediyor

BlackBerry App World büyümeye devam ediyor

BlackBerry App World şu anda 100’den fazla ülkede kullanılıyor. Günde ortalama 3 milyon uygulama  indiriliyor ve çok yakın bir süre önce bu sayı toplam 1 milyara ulaştı. Temmuz ayı sonunda kullanıma sunulacak BlackBerry App World 3.0’ün beta sürümü ise geliştiriciler ve kullanıcılar için yenilenmiş  deneyim sunmaya devam edecek.

BlackBerry App World’de uygulamalarıyla öne çıkan bazı geliştiriciler arasında Bellshare GmbH, Doodle Blast, EA Games, Jingu Apps, Polar Mobile, Score Mobile bulunuyor. Bu uygulama geliştiricilerin öne çıkan bazı uygulamaları ise şunlar:

Bellshare GmbH

Almanya merkezli Bellshare GmbH, farklı kişilere farklı renkte LED ışık ataması sağlayan BeBuzz ve BlackBerry App World’deki en popüler hava durumu uygulamalarından biri olan BeWeather gibi popüler uygulamaların geliştiricisi. Ücretsiz uygulamaları 10 milyon defa indirilen  Bellshare GmbH, BlackBery App World’de yaptığı satışlardan toplam 1 milyon dolar kazanç sağladı…

Doodle Blast

BlackMoon Design’dan Doodle Blast, Flash® teknolojisini kullanıyor ve BlackBerry® PlayBook™ tabletine özel bir uygulama. Doodle Blast, fizik kurallarının çok önemli rol oynadığı bir puzzle oyunu. Doodle Blast, BlackBerry App World’den sadece 3 ay gibi kısa bir zamanda 40,000’den fazla indirildi.

EA Games

Popüler bir oyun platformu olan EA Games’in BlackBerry App World’de çok sayıda oyun uygulaması bulunuyor. Bunlar arasındaBejeweled®, TETRIS®, SCRABBLE®, MONOPOLY®: HERE & NOW™, YAHTZEE® AdventuresThe Sims™ 3, THE GAME OF LIFE,MONOPOLY®, The Simpsons ArcadeSimCity™ Deluxe gibi popüler oyunlar ve BlackBerry PlayBook’a yüklenmiş olarak bulunan Need for Speed™ de yer alıyor.

Jingu Apps

BlackBerry® Messenger platformu ile birlikte çalışan Jingu uygulaması, kullanıcıların avatar’lar oluşturmasını, farklı şekillerde yüz ifadeleri yüklemelerini ve arkadaşlarıyla chat’leşmelerini sağlıyor. Bir aydan kısa bir sürede 700,000’den fazla indirilen Jingu, 1 milyon’a hızlı adımlarla ilerliyor.

PolarMobile

Polar Mobile, BlackBerry® platformu için 180’den fazla Super Apps geliştirdi. Bunlar arasında Kanada’da Globe Life ve SPORTSNET Mobile, ABD’de CNN Money ve CBS Sports gibi uygulamalar yer alıyor.  Geliştirilen uygulamalar, BlackBerry akıllı telefonları için entegre ve optimal bir kullanıcı deneyimi sunmayı hedefliyor.

ScoreMobile

ScoreMobile BlackBerry App World’teki en popüler spor uygulamalarından bir tanesi. Uygulama; kullanıcılara canlı spor sonuçları, oyuncu istatistikleri, bahis oranları, maç önizlemeleri, özetleri ve lig durumlarını takip etme olanağı sunuyor.