Anasayfa Haber Share@Site ile sosyal ağ sayfalarını anında güncelle

Share@Site ile sosyal ağ sayfalarını anında güncelle

Promart Promotion, promosyon çözümleri ajansı ve Bilpark Bilişim Teknolojileri A.Ş., Share@Site adlı ürününü tanıttı. SNoRFID adlı altyapısı ilk kez Rock’n Coke 2011’de Coca-Cola tarafından kullanılan ürün etkinlik katılımcılarının RFID (Radio Frequency Identification) teknolojisi sayesinde Facebook ve diğer sosyal ağ hesaplarında anında güncellemeler yaptı ve etkinlik boyunca bambaşka bir heyecan yarattı.

16-17 Temmuz 2011’de Hezarfen Havaalanı’nda gerçekleşen Rock’n Coke’ta bu sene katılımcılar alana girdiklerinden itibaren deneyimlerini anında Facebook sayfalarında paylaştılar. RFID özelliği taşıyan bileklikler etkinlik girişinde katılımcılara dağıtıldı. Her katılımcı kendine ait RFID bileklik ile sosyal ağ hesabını, özel kayıt kioskları üzerinden eşleştirdi. Etkinlik sırasında, katılımcılar, belirli yerlerde bulunan RFID okuma noktalarında kendilerine verilen RFID bileklik ile etkileşime girdiğinde, sistem kullanıcıyı otomatik olarak tespit ederek, hiç zaman kaybetmeden kullanıcının Facebook hesabında güncellemeler yaptı. Coca-Cola etkinlik boyunca bu sayede 70,000 adet post gönderildiğini açıkladı. Türkiye’de ve dünyada, alanında ilklerden biri olan proje kapsamında, Coca-Cola onaylı tedarikçisi olan Promart Promotion, Coca-Cola için özel RFID bileklik üretimi işini üstlenirken, Bilpark Bilişim, SNoRFID adını verdiği altyapısıyla festival alanındaki katılımcıların RFID teknolojisi ile bilgilerinin toplanması ve değerlendirilmesi işini gerçekleştirdi.

Share@Site’ın pazarlama alanında çok önemli bir yenilik yaratacağını belirten Promart Promotion Yönetici Ortağı Burak Arcan şunları söyledi: “RFID teknolojisi yıllardır kullanılan bir teknoloji ancak daha yoğunluklu stok kontrolü ve giriş-çıkış kontrolü gibi alanlarda kullanılırdı. Kullanıcının ek bir cihazı (smart phone, tablet ve internet gibi…) olmadan sosyal ağlar ile hızlı etkileşim sağlanmasına olanak açması ile bir süredir sosyal medya alanında kendine yepyeni bir yer bulmuş ve pazarlama açısından da dikkat çekici bir teknoloji haline gelmiştir. Markalar yenilikçi, yaratıcı, genç ve dinamik projelere imza atarken bir yandan da sosyal medyanın gücüyle çok daha fazla sayıda kişiye ulaşıp pazarlama kampanyalarının etkinliğini arttırabiliyorlar. Share@Site da hem markalara bu yeni nesil mecrayı açarak farklı bir pazarlama olanağı sağlıyor hem de son kullanıcının keyifli vakit geçirmesine katkıda bulunuyor.”

 Share@Site’ın kullanılabileceği yerler arasında festivaller, etkinlikler, eğlence parkları, konferanslar, oteller ve daha pekçok uygulama alanının bulunduğunu söyleyen Bilpark Bilişim Teknolojileri A.Ş. Kurucu Ortağı Önder Sonugür, buralarda giriş-çıkış, ‘like’, çekilen fotoğraflara ‘tag’ eklenmesi, özel dizayn kiosklar sayesinde anında kendi hesabına yorum eklenebilmesi, alışveriş puanı kullanılması, etkinlik içi lokasyon bazlı yarışmaların düzenlenmesi, piyango ve hediye dağıtımı gibi pekçok uygulamanın geliştirilebileceğini belirtti. Sonugür, özellikle RFID özellikli loyalty card ile uzun süreli festivaller için çok anlamlı uygulamalar yaratılabileceğini, kart taşıyıcısının beğenilerinin ve katılım oranlarının takip edilip sosyal ağ üzerinden pekçok bilgilendirme yapılarak uzun süreli farkındalık yaratılabileceğini söyledi.

Share@Site hakkında bilgi ve ürünle ilgili kontaklar  www.ShareAtSite.com adresinden edinilebilir.