Anasayfa Haber Fujitsu Türkiye’de Yeni Atamalar

Fujitsu Türkiye’de Yeni Atamalar

HALİT ZAİM, FUJITSU TÜRKİYE ve BALKAN ÜLKELERİ GENEL MÜDÜRÜ OLDU

Fujitsu Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapan Halit Zaim, bölgesel yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında, aynı zamanda Balkan Ülkeleri Genel Müdürlüğü görevini de üstlenecek. 1 Nisan 2011’de başlayan yeni mali yıl itibariyle Fujitsu’nun Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan, Bosna, Slovenya, Hırvatistan ve Karadağ ofisleri Halit Zaim’e bağlandı.

 

Halit Zaim kimdir?

 

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi’nden 1985 yılında mezun olan Halit Zaim, profesyonel yaşamına Nixdorf Computer Systems firmasında sistem mühendisi olarak başladı. 2000 yılında Siemens-Nixdorf Bölgesel Destek Merkezi Müdürlüğü görevini sürdürürken Siemens Business Services’e geçen Zaim, burada Ürün Hizmetleri Grup Müdürü olarak görev yaptı. 2006 – 2009 yılları arasında FSC Altyapı Hizmetleri Şirketi’nin Genel Müdürü görevini üstlenen Halit Zaim, 2009 yılında Fujitsu’nun Siemens hisselerinin tamamını almasıyla başlayan süreçte Fujitsu Türkiye’ye Genel Müdür olarak atandı.

MERTER YENİAY FUJITSU TÜRKİYE ve BALKAN ÜLKELERİ FİNANS DİREKTÖRÜ OLDU

Halen Fujitsu Türkiye Finans Direktörü olan Merter Yeniay, 1 Nisan 2011’de başlayan yeni mali yıl itibariyle Balkan Ülkeleri Finans Direktörlüğü görevine ek olarak, Türkiye ve Balkan Ülkelerinin bağlı bulunduğu Gelişmekte Olan Pazarlar (Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Hindistan) bölgesindeki tüm yatırım ve şirket satınalmalarından sorumlu Birleşme ve Satınalmalar (M&A) Direktörü olarak atanmıştır. Merter Yeniay ayrıca halen sorumlu olduğu Fujitsu Avusturya Finans Direktör Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi görevlerine yeni atama yapılana dek devam edecektir.

Merter Yeniay kimdir?

Merter Yeniay, 1998 – 2002 yılları arasında Arthur Andersen Türkiye organizasyonunda Finansal Denetçi olarak görev yaptı. 2002 – 2006 yılları arasında ise Siemens Business Services’da Ticari Müdür olarak çalıştı. 2006 yılından bu yana Fujitsu Türkiye’de çalışan Yeniay, son olarak Fujitsu Güneydoğu Avrupa Bölgesi Finans Direktörü görevini üstlendi.

TAŞKIN BEKAR FUJITSU TÜRKİYE ve BALKAN ÜLKELERİ  İNSAN KAYNAKLARI DİREKTÖRÜ OLDU  

Daha önce MEA/I bölgesi IK Direktörü olarak görev yapan ve son 2 senedir CEMEA/I bölgesi Birleşme ve Satınalmalardan sorumlu IK Direktörü olan Taşkın Bekar, Fujitsu Avrupa bölgesi dönüşüm programı  kapsamında, yeni görevlendirme  ile Türkiye ve Balkan ülkeleri bölge IK direktörlüğüne atanmıştır. Taşkın Bekar’ın Sorumlu olacağı ülkeler Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan, Bosna, Slovenya, Hırvatistan ve Karadağ olacaktır.

 

Taşkın Bekar kimdir?

 

1993 yılında ABD’deki Western Washington Üniversitesi’nin İşletme Ekonomisi bölümünden mezun olan Taşkın Bekar, 2002 yılında İngiltere’deki Birmingham Üniversitesi’nde İş İdaresi alanında lisansüstü eğitimini tamamladı. Profesyonel yaşamına 1993 yılında Koç Holding’de “İnsan Kaynakları Uzmanı” olarak başlayan Bekar, 1996 – 1999 yılları arasında Coca Cola İstanbul Fabrikası’nda “İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı” olarak görev yaptı. 1999 – 2000 yıllarında Smithkline Beecham International’da “İnsan Kaynakları Müdürü”, 2000 – 2001’de Boehringer Ingelheim’da “İnsan Kaynakları Direktörü”, 2002 – 2004 yılları arasında Mc Donald’s Türkiye’de “İnsan Kaynakları Müdürü”, 2004 – 2006 yılları arasında ise Gillette – Procter & Gamble’da CCAR (Kafkas ve Orta Asya Cumhuriyetleri) bölgesinden sorumlu “İnsan Kaynakları Direktörü” olarak çalıştı.

 

2006 yılından beri Fujitsu Technology Solutions’da görev yapan Taşkın Bekar, 2010 yılına kadar Ortadoğu, Asya ve Hindistan bölgelerinden sorumlu İnsan Kaynakları Direktörlüğünü üstlendi. Bekar Fujitsu’da halen Türkiye / Balkan Bölgesi İnsan Kaynakları Direktörü ve Avrupa Kıtası, Ortadoğu, Afrika ve Hindistan Dış Kaynak Kullanımı, Birleşme ve Satın Almalar departmanında İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev yapmakta.