Anasayfa Oyun Hiç Beklemeden Oynayın!

Hiç Beklemeden Oynayın!

Avrupa’nın büyük oyun perakende şirketi GameStop, konsollar için streaming oyun hizmetinin beta test aşamasına geldiğini duyurdu. Bu hizmet sayesinde Xbox 360 ve PlayStation 3 sahipleri oyunları fiziksel olarak satın almadan, ya da online olarak satın alıp oynamak için inmesini beklemeden oynamaya başlayabilecek.

YouTube videolarını açıp bir yandan yüklerken izleyebildiğimiz gibi, oyunlar da oynarken arkaplanda inmeyi sürdürecek. Bu sayede oyuncular en son oyunlara hiç beklemeden kavuşabilecekler. Bu hizmetin beta testinin 2011 sonunda Avrupa’da yaygınlaşması, 2012 ortasında ise kullanıma açılması bekleniyor. Gamestop bu proje için Spawn Labs‘ı ve Stardock firmasından da Impulse PC oyunu indirme işini satın almıştı.

Projenin bir benzeri olan OnLive hizmeti yüksek internet hızıyla başarılı bir şekilde çalışıyor. GameStop’un şimdilik nasıl bir fiyatlandırma politikası uygulayacağı bilinmiyor. 12 milyon üyesi olan GameStop, popülerliğini ucuz ikinci el oyun satışına borçlu ve geçtiğimiz dönemde gelirini yüzde 69 arttırmayı başardı.

Technopat olarak oyuncuları bekletmeyen, uğraştırmayan online satış, kiralama ve streaming sistemlerinin gelişmesini olumlu karşılıyoruz. Ancak mesele Türkiye olunca yurtdışı bağlantısı, internette adil kullanım limiti adı altında gizli kotalar, filtreler ve diğer engeller yüzünden erişip erişemeyeceğimiz konusuna şüpheyle yaklaşıyoruz.