Anasayfa Haber Samsung Bada 2.0

Samsung Bada 2.0

Samsung ‘bada 2.0’ı pazara sunarak kendi mobil platformunu genişletiyor

 bada 2.0 Yazılım Geliştirme Kiti yeni özellikleri sayesinde gelişmiş performans ve denge sunuyor

 Dünyanın lider cep telefonu üretici ve satıcılarından Samsung Electronics yaptığı açıklamada, Samsung’un kendi mobil platformuna yönelik bir uygulama geliştirme aracı olan bada 2.0 SDK’yı (Yazılım Geliştirme Kiti) pazara sunduğunu açıkladı. bada 2.0’ın bugüne kadar dünyada önemli düzeyde satış rakamına ulaşan bada akıllı cep telefonlarının global dağıtımında bir katalist görevi görmesi bekleniyor.

bada platformunun büyümesinde global pazardaki mevcut yedi Samsung Wave cihazının başarısının rolü büyük.  Wave akıllı cep telefonları, Avrupa, Çin ve Güneydoğu Asya’da oldukça popüler oldu. Bu bölgelerde tüketiciler bu akıllı cep telefonlarının en çok uygun fiyatlı olmasından ve fonksiyonel özelliklerinden etkilendi. Cihazların kolay tanınabilir kullanıcı deneyimi sunması ve dokunmatik arayüzü de mevcut Samsung cep telefonu kullanıcılarına akıllı cep telefonu hizmetlerini ve uygulama deneyimini tanıştırmaya yardımcı oldu.

Samsung’un Mobil İletişim İş Birimi’nden Sorumlu Başkanı JK Shin konuyla ilgili olarak, “Samsung bada ve Wave cihazlarımız tüm dünyada başarılarını sürdürüyor; mobil teknolojinin avantajlarından ve Samsung’un pazardaki liderlik konumundan yararlanıyor. bada 2.0’da önemli mobil yeniliklerimizi biraraya getirdik ve bada 2.0’ın öncü mobil platform olması yolunda gerekli zemini hazırladık.”

İlk olarak Şubat 2011’de gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi’nde açıklanan bada 2.0’da bir dizi ilgi çekici özellik yer alıyor. Samsung’un yenilikçilik ruhunun bir uzantısı olarak doğan bada 2.0, çoklu görev, Wi-Fi Direct, NFC (Yakın Saha İletişimi) ve ses tanıma gibi bir dizi kapsamlı yeni özelliği biraraya getiriyor. Bu özellikler akıllı cep telefonu kullanıcılarının mobil ödeme, toplu taşıma kart doldurma ve internet bağlantısı kurmadan yüksek hızlarda dosya paylaşımı gibi gelişmiş hizmetleri tecrübe etmelerine olanak tanıyor.

Ayrıca, bada 2.0, akıllı cep telefonlarından internet kullanımındaki artışı gözönüne alarak HTML5 ve gelişmiş Flash fonksiyonlarını da destekliyor. Bu da gelişmiş kullanım kolaylığı ve zengin internet deneyimi sunuyor. bada standart WAC 2.0’ı destekleyerek, kendisi için uygulama geliştiren geliştiricilerden oluşan camiayı da önemli düzeyde genişletmeyi hedefliyor.

Shin, “bada çok önemli bir yenilik ve Samsung’un çoklu platform stratejisinin de önemli bir unsuru. Biz de bada’nın başarısına yatırım yapmaya yoğunlaşıyoruz. Uygulama geliştirici camimamızı genişletiyoruz ve hem geliştiricilerin hem de son kullanıcıların yararlanabileceği güçlü bir eko-sistem yaratıyoruz. Uygulama geliştiricileri için yeni, eğlenceli ve ilgi çekici uygulamalarla önemli bir tüketici tabanına ulaşma fırsatı doğarken, tüketicilerin de olağanüstü bir akıllı cep telefonu deneyimini tecrübe etme olanağı oluyor.” diyerek sözlerine son verdi.

Samsung’un uygulama geliştirici ortaklarına yönelik önemli özelliklerden biri uygulama içerisinde yer alan reklam özelliği. bada 2.0 için uygulama geliştirenler, Ads API’yi (Uygulama Programlama Arayüzü) kullanarak, uygulamalarının içine kolayca ilan ve reklam yerleştirebiliyor ve bu yolla da yeni kazanç fırsatları yaratabiliyor. Samsung ayrıca uygulama geliştirme ortamını geliştirip güçlendirerek, uygulama geliştiricilerine daha çok destek sağlıyor. Hedeflenen ortama uygun bir geliştirme süreci geliştirmek için ortama bir Emülatör () eklendi. Profiler () gibi araçlar cihazın performansını en optimum seviyeye getiriyor ve bellek ile işlemci gücü gibi kaynakların tam kapasiteyle kullanılmasını sağlıyor.

bada 2.0 SDK, bada’nın uygulama geliştiricilere yönelik internet sitesinden indirilebiliyor (developer.bada.com). Samsung, “Samsung Apps” uygulama mağazasının erişilebilirliğini artırarak  dünyada 121 ülkede tüketicilerin kolayca erişebilmelerine olanak sağladı. 2.0 versiyonu ile Samsung Apps daha farklı fonksiyonlar da sunacak. Bu fonksiyonlar arasında yeni satın alma seçenekleri ve tavsiyeler yer alıyor. Samsung Apps, 2010 yılının Haziran ayında ilk bada tabanlı Akıllı Cep Telefonu Samsung Wave’in pazara sunulmasından bu yana oldukça sık ziyaret edilen bir uygulama mağazası haline geldi. Yalnızca 3 ayda 10 milyon uygulama indirildi ve 2011 yılının Mart ayında da bu rakam 100 milyona ulaştı. Mağaza hali hazırda yaklaşık 40.000 uygulama içeriyor.