Anasayfa Haber MSI, Gigabyte’a Meydan Okudu!

MSI, Gigabyte’a Meydan Okudu!

Dünyanın iki önemli donanım üreticisi arasında anakartlar üzerine bir tartışma başlıyor. Başlıyor diyoruz çünkü ilk ateş MSI’dan geldi ve şüphesiz Gigabyte buna bir cevap vermek zorunda kalacak.

MSI, Gigabyte’ın Ağustos ayında yaptığı bir açıklama üzerine düşündü, taşındı, araştırdı ve bir slayt gösterisi hazırlayarak dev firmaya yalancı dedi. Gigabyte yaptığı açıklamada yeni anakartlarının Native PCIe Gen. 3 destekli olduğunu duyurmuştu. Bu en son teknoloji normalde 16 GB/s olan bant genişliğini 32 GB/s’ye çıkartan büyük bir gelişmeydi. Ancak MSI kendi anakartlarında bulunan teknolojinin gerçek, Gigabyte anakartlarında bulunan teknolojinin ise yeni nesil makyajı yapılmış eski nesil teknoloji olduğunu iddia ediyor. İşte yayınlanan bu slayt gösterisi de iki firmanın ürünleri arasındaki farkı gösteriyor.

MSI’ın teknik açıdan gerçekçi duran bu sunumunda Intel’in yeni nesil 22nm Ivy Bridge işlemci örneğini kullanarak yaptığı PCI Express testelri yer alıyor. Anakartların üzerinde bulunan devrelerin seri numaralarından, destekledikleri teknolojilere, voltajlarına kadar sayısız teknik detay kıyaslanıyor. MSI, Gigabyte’un G1.Sniper 2 modeli hariç bütün diğer “Ready for Native PCIe Gen. 3” etiketi taşıyan anakartlarının bu ibareyle tüketicileri yanılttığını belirtiyor. Bu iddialara göre Gigabyte’ın çoğu anakartı 32 GB/s’yi sağlayamıyor, sadece 16 GB/s veriyor. Şimdi Gigabyte nasıl bir açıklama yapacak herkes bunu bekliyor…

MSI’ın Basına Sunduğu o Slaytlar İçin Tıklayın…