Anasayfa Haber LG’den Street Fighter IV Kombosu!

LG’den Street Fighter IV Kombosu!

Geçtiğimiz hafta LG’nin bu yıl sonunda piyasaya sürmeyi planladığı yeni bir “süper telefonun” bilgileri basına sızmıştı. LU 6200 HD kodlu bu telefon çift çekirdekli 1,5 GHz Quallcom işlemci, 1 GB Ram ve Adreno 220 grafik işlemcisini bünyesinde barındırıyor. Tüm bu işlem gücü kullanıcıya 4,5 inçlik 1280×720 çözünürlüklü HD bir ekranda oyun oynamak dâhil istediği herşeyi yapma imkanı sunacak. Ve LG oyun konusunda gayet ciddi, bunu da Capcom ile yaptığı bir anlaşmayla ispat ediyor! 

Capcom ile LG arasında imzalanan anlaşmaya göre, bu telefonla aynı zamanda Street Fighter 4’ün bir Android sürümü de LG’nin web sitesi üzerinden LG kullanıcılarına sunulacak. Üç ay boyunca sadece bu sitede ve LG’ye özel yayınlanması planlanan oyunun, her ne kadar henüz resmen açıklanmış olmasa da, özellikle LU 6200 modeline yönelik olarak hazırlandığı tahmin ediliyor.

Ancak işin güzel tarafı şu ki, teorik olarak Android uyumlu bu ve benzeri çıkması muhtemel oyunları sadece LG desteklemeyecek. Gelecekte diğer markaların da benzer HD telefonlar çıkaracağına kesin gözüyle bakılıyor. Samsung’un Galaxy Note modeli şimdiden 1280×800 HD destekli 5,3 inçlik bir ekrana sahip. İleride çıkması beklenen Galaxy S 3’ün de benzer yetenekte olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu durum akıllı telefonların büyük oyun firmalarının ilgisini ve yatırımını çekmesine sebep olacaktır şüphesiz.