Anasayfa Haber İPZ’11 İçin Geri Sayım Başladı

İPZ’11 İçin Geri Sayım Başladı

İnteraktif Pazarlama Zirvesi bu yıl ‘Pazarlama İnteraktiftir’ sloganı ile 21- 22 Eylül 2011 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek. Avea ve TTNet’in ana sponsorluğunda gerçekleşen Zirve’de “Pazarlama Zaten İnteraktiftir” sloganıyla geleneksel- interaktif pazarlama ayrımı son bulacak.

Türkiye’de İnteraktif Pazarlama ABD’deki büyüme oranlarını yakalayacak

Forrester’ın ABD’deki reklam pazarına yönelik yeni yayınladığı bir raporda 2016′da ABD interaktif pazarlama harcamalarının 76.62 milyar dolara çıkacağı öne sürülüyor.

Bu rakamın, bu seneki TV reklam harcamaları ile hemen hemen aynı seviyede olduğu belirtilirken, 77 milyar doların 2016 toplam reklam harcamalarının %35′ini oluşturacağı savunuluyor.

Bu seneki online reklam harcamalarının yaklaşık 34.46 milyar dolar olduğu, 2016 yılında arama motoru reklamlarının yine en fazla harcama yapılan online reklam alanı olacağı, fakat mobil reklamların senelik %38 büyüme hızı ile, en hızlı büyüyen dijital reklam alanı olacağı vurgulanıyor.

Türkiye’de de yine benzer bir büyüme söz konusu. İnteraktif pazarlama 2011 yılının ilk altı aylık rakamlarında geçen senenin ilk altı ayına göre yüzde 35 büyüdü ve  tüm reklam pazarının yüzde % 7.18’ini oluşturarak açıkhava, radyo ve sinema reklamlarını geride bıraktı.

 

Dijital Dünya’nın megastarları İPZ’11’i açıyor

Zirve bu sene pek çok önemli konuşmacının yanı sıra dijital dünyada milyonlarca kişinin takip ettiği iki ünlüyü ağırlıyor. Zirvenin ilk gününde Josephine Dorado ve Summer Bedard kitleleri peşinden koşturan vizyonlarını İPZ’11’de katılımcılarla paylaşarak soruları cevaplayacak. .

Amerika’nın en prestijli sosyal girişimci, eğitmen ve interaktif performans yapımcılarından Josephine Dorado 21 Eylül’deki açılış oturumunda özel bir gösteriye imza atacak. Dorado’nun çalışmaları arasında interaktif dünyada tıklama rekorları kıran, kültürel etkileşimi esas alan ve sanal ortamda gerçekleşen yaratıcı oyunlar, fiziksel ve sanal ortamın kaynaştırıldığı performanslar yer alıyor.

Zirvenin ikinci gününde sahneye çıkacak olan Summer Bedard ise Amerika’nin prestijli interaktif tasarımcı ve ürün stratejistlerinden biri. Bedard, Amerika’da olay yaratan mobil uygulama “StickyBits”in başarı hikayesini katılımcılarla paylaşacak.

Gençliğin yeni gözdesi olmaya hazır mısınız?

 

İnteraktif Pazarlama Zirvesi’nin yaramaz çocuğu “İPZ Youth” gençliğe yapılacak olan pazarlamayı risk olarak gören tüm şirketlere sesleniyor: “Onlara değil, Onlarla…”

“Youth will like you- Gençlik sizi sevecek”

Bu yıl, 21-22 Eylül 2011 tarihlerinde, altıncısı düzenlenecek olan İnteraktif Pazarlama Zirvesi (İPZ), ikinci gününde sıra dışı ve genç bir konseptle karşınızda: İPZ Youth 2011. Zirvenin ikinci gününde kuralları gençler koyacak ve “Youth will like you!” denecek. “Gençlerin hastası olduğu marka” olmanın tüyoları İPZ Youth 2011’de açıklanacak.

Efes Pilsen’in ana sponsorluğuyla gerçekleşecek olan İPZ Youth 2011, Marketing Türkiye, IP, gençlik iletişim ajansı Youth Republic ve Digital Youth işbirliği ile düzenleniyor. Zirve boyunca markalar ve gençler, interaktif bir ortamda bir araya gelecek. Amaç, markaların yeni gözdesi sosyal medya ve onu en iyi kullanan gençlerin yenilikçi markalara yol göstermesini sağlamak. İPZ Youth 2011, interaktif pazarlamanın yükselen trendi sosyal medya iletişimini tüm yönleriyle gözler önüne serecek.

 

Sosyal medya gerçek hayatta

İPZ Youth 2011’in tüm detayları sosyal medya dünyasına özel olarak tasarlandı ve kurgulandı. Sosyal medyanın ünlüleri, en çok tıklananları, en çok like’lananları, paylaşılanları ve Tweet’lenenleri… Hepsi İPZ Youth 2011’de olacak.

Türkiye’nin ilk “Sosyal Medya Sergisi”, “Yıla Damgasını Vuran Sosyal Medya Fi̇lmleri Gösterimi” ve internette ünlenen Finansbank’ın sponsoru olduğu Boğaziçi  Caz Korosu da canlı performansıyla İPZ’11 Youth’da olacak.

Zirve boyunca sürpriz uygulamalar ve etkinlikler sosyal medyadan fırlamışçasına karşımızda olacak.

İPZ Youth’un çok özel konuşmacıları arasında Efes Türkiye İletişim Müdürü Emre Topsakaloğlu, Efes Markalar Pazarlama Müdürü Koray Ardıç, KoçSistem Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Can Barış Öztok, R/GA Digital Reklam Ajansı’ndan İnteraktif Tasarımcı Songül Aslantürk, CoolShark Genel Müdürü Melis Tufur, Avea Pazarlama İletişimi Direktörü Sinem Üner Ünsal ve Avea Digital & Doğrudan Pazarlama Birim Yöneticisi Ömer Lütfi Diri, Promoqube Dijital Pazarlama Ajansının Kurucu Ortağı Özgür Alaz, Bedük, TTNET İnteraktif Medya Yöneticisi Murat Kahraman da bulunacak.

Bu bölümde paylaşılan başarı hikayelerinden birisi de “Henüz piyasaya çıkmamış bir şarkı 21.000 kişiye nasıl dinletilir? Bedük TTNET Müzikle Facebook’da Fullendi” olacak.

Markalar, gençler ve bloggerlar’la İPZ’11 Youth’da

İleri web kullanımına sahip ülkelerden sadece bir kaç sene sonra, 2005 senesinde ülkemizde de blogging kültürü yavaş yavaş yayılmaya başladı. Bu kültürün yazarları blogger dediğimiz “hem okuyan hem gezen” kişilerdi.

Bundan 6 sene önce birincisi düzenlenen İnteraktif Pazarlama Zirvesi’nin sahnesinde onlar vardı. Henüz onları tanımıyorduk. Bize kendilerini ve hayallerini anlatmışlardı. Bugün, İPZ’11’de onlarla yeniden buluşuyoruz ve artık bir çoğunu yakınen tanıdığımız bu isimlere Günseli Özen Ocakoğlu’nun yöneteceği panelde soruyoruz. “Nasıl başladı? Ne değişti? Nasıl bir iletişim dünyasına gidiyoruz? Gelecekle ilgili hayaller neler?”

Avea GIA ödülleri İPZ’11de sahiplerini bulacak!

Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı interaktif pazarlama yarışması GIA- Grand Interactive Awards’da İPZ’11 kapsamında gerçekleştirilecek. En iyi interaktif pazarlama fikirlerinin ödüllendirildiği yarışmanın sponsoru geçen sene olduğu gibi bu yıl da Avea. Avea GIA’da 10 kategoride yarışacak projelerin değerlendirme sonuçları, 21 Eylül 2011’de İPZ’11de düzenlenecek ödül töreni ile sahiplerini bulacak.

İPZ’11’in yaşam alanları genç tasarımcılara emanet

İPZ’11’in yeni yaşam alanlarının tasarımcısı bu sene gençler. Mosder’in Genç tasarımcıların teşvik edilmesi ve sektörün tasarım vizyonunun geliştirilmesi hedefiyle düzenlenen 7. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın ödüllü projeleri İPZ’11’de hayat bulacak. İlk defa tasarımdan gerçeğe dönüşmüş projeler İPZ’11’in yeni yaşam alanı olarak katılımcıların beğenisine sunulacak.

Mosder desteğinde hayata geçen projede geleceğin dünyasına gençlerin yetenekleri ve mobilya tasarımına bakış açıları Alfemo’nun sponsorluğunda İPZ’11’de gözler önüne serilecek.

Mobil sağlığın geleceği IPZ 2011’de konuşulacak

Farklı alanlarda uzman katılımcılar ile her sene pazarlama dünyasının buluşma noktası haline gelen Interaktif Pazarlama Zirvesi, 21-22 Eylül 2011 tarihlerinde 6. kez “Pazarlama İnteraktiftir.” başlığı altında toplanıyor. Pazarlamanın dününün ve bugününün paylaşılacağı IPZ 2011’de, sağlık sektörüne getirdikleri yeni ve yenilikçi bakış açısı ile sektörün geleceğini, Acıbadem Mobil Sağlık Genel Müdürü Dr. Özgür Turgay değerlendirecek.

2011’in en beğenilen uygulamaları İPZ’11’de

Zirve sırasında gerçekleşecek ilginç uygulamalara bir örnek Efen Pilsen’den. Efes Pilsen Türkiye’de ilk defa Temmuz ayında Efes Pilsen One Love Festival’de kulanılan NFC teknolojisi “One Like” uygulamasını IPZ’ye getiriyor.

IPZ’11 girişinde bu sene girişte kurulacak aktivasyon standlarında katılımcılara one like kartları dağıtılacak. Ziyaretçiler bu kartları kendi facebook hesaplarına tanıtacak ve içerideki stantta bulunan iki photobooth istasyonunda kartlarını okutuacaklar. Sonrasında ise standda çektirdikleri fotoğrafları otomatik olarak kendi facebook hesaplarında paylaşmış olacaklar.

Vestel ise kullanıcıların Vestel Smart TV vizyonunu deneyimleyecekleri bir etkileşimi hayata geçirecek.

İPZ’11 Anadolu Basınını Ağırlıyor

Otuz ilden 30 yerel basın temsilcisi İPZ’11’in konuğu olacak, interaktif pazarlama ve interaktif pazarlamanın geleceği konusunda bilgilendirilecek, yeni uygulamalar paylaşılacak. Yerel basını temsilen ”Local Time”ın kuracağı standdan yapılacak İPZ’11 canlı yayını ile İnteraktif Pazarlama Zirvesi özel bir ağ ve yayın altyapısı ile aynı anda 30 TV kanalında canlı yayınlanacak.

İPZ’11’de 22 Eylül’de Yerel Medya oturumunda Local Time Genel Müdürü Arzu Küfündür’ün yapacağı “2k modeli (Kariyer, Kazanç)” konulu konuşma pazarlama ve sosyal medyayı kullanarak kariyer ve kazancını artıran modeller ve gerçekleşen başarı hikayelerini  katılımcılarla paylaşılacak. Pazarlamanın 2 kuralı : Kariyer ve Kazanç başlıklı bu oturumda LocalMedia Group’un başarı hikayeleri yer alacak.

Firmalar İPZ’de İnteraktif Dünya’da yaptıklarını gerçek dünyaya taşıyacak

Firmalar İPZ’de yer alacak sergi alanlarında İnteraktif Dünya’da yaptıklarını gerçek dünyaya taşıyacak.  TTNet, Avea, Sobee, Alfemo, Alem FM, Sosyal Medya Sergi Alanı, Local Time, Novartis, Adtriplex, Kayra Grup, Calla Black, Microsoft, Acıbadem Mobil Sağlık, Medyanet, MediaNova, Vestel, Runway, Efes Pilsen, Coolshark, Vijilabs, Yellow Medya, KoçSistem, Teknosa, Yapı Kredi interaktif dünyada nasıl var olduklarını ve gelecek projelerini İPZ’11 katılımcılarıyla paylaşacaklar.