Anasayfa Oyun Flash Player 11’e Unreal Engine 3 Desteği!

Flash Player 11’e Unreal Engine 3 Desteği!

“Flash’ın kapasitesini küçümsemeyin” mesajı hiç bu kadar net olmamıştı. Kendi gözlerinizle görün…

Kullanıcıların hizmetine yeni sunulan Flash Player 11, Adobe yetkilileri tarafından internet tarayıcılarını yeni nesil konsol yapacak bir unsur olarak tanımlanmıştı. 3D’ye verdiği destekle de önceki Flash Player’lardan ayrılan son sürüme başka büyük bir destek de Epic Games‘den geldi.

Epic Games’in birçok oyuna hayat veren motoru Unreal Engine 3‘ün oyun geliştirme araçları artık Flash Player 11‘i destekleyecek. Epic Games’den Tim Sweeney konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; “Unreal Engine 3 ve Flash’la beraber, yeni nesil konsollar için üretilen oyunlar internette ya da Facebook uygulamalarında çalışarak büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşabilecek. Bu da oyunlarını en geniş şekilde yaymak ve paraya çevirmek isteyen oyun geliştiricileri için oyun sahasını tamamen değiştirecek.”

Ancak yapılan açıklamalara göre, en azından şimdilik Gears of War gibi oldukça iyi grafiklere sahip oyunları tarayacılarda beklemeyin. Yine Epic Games’den Mike Capps, DirectX 10‘u Flash kullanan taracıyıcılarda görmeleri için biraz kullanıcıların biraz daha beklemeleri gerektiğini söylüyor.

<iframe width=”640″ height=”360″ src=”http://www.youtube.com/embed/UQiUP2Hd60Y?rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>