Anasayfa Haber Tayland’daki Sel Sabit Diskleri Vurdu!

Tayland’daki Sel Sabit Diskleri Vurdu!

Dünyanın en büyük depremlerinden biri olarak nitelendirilen ve geçtiğimiz Mart ayında Japonya’da yaşanan felaket sonucunda birçok insan hayatını kaybetmişti. Teknoloji piyasası da bu depremden nasibini almış ve özellikle donanım parçalarının üreticilere gönderilmesinde zorluk yaşanmıştı. İşte buna benzer bir olay bu sefer Tayland’daki sel felaketi sonucunda yaşandı.

2011‘in ikinci çeyreğinde 54 milyon sabit diski piyasaya süren Western Digital, bu üretimlerin yüzde 60’ının da Tayland’dan yapıldığını açıklamıştı. Durum böyle olunca hayatı felç eden sel, veri depolama alanının en büyük isimlerinden biri olarak gösterilen Western Digital’i de etkiledi. Durumla ilgili bir açıklama yapan firma, şu anda müşterilerinin taleplerine yetişebilmek için son sürat çalıştıklarını belirtti.

Tayland’daki fabrikalarının tam kapasite çalışabildiğini ancak selden dolayı işçilerinin tamamen güvenle çalışabilmesi için bazı kesintilerin olduğunu belirten firma, 19 Ekim’de konuyla ilgili daha geniş bir açıklama yapacak. Western Digital’in Tayland’da çalışan 37 bin işçisi bulunuyor.