Anasayfa Haber Facebook’ta Yenilik: Güvenilir Arkadaşlar

Facebook’ta Yenilik: Güvenilir Arkadaşlar

Facebook’taki bu son yenilik öncekilerden çok farklı. İşte yeni güvenilir arkadaşlar özelliği ve daha fazlası…

Tatile çıktığınızda özellikle evde yalnız yaşıyorsanız, çiçeklerinizi sulaması ya da acil bir durum olursa diye bir komşunuza veya güvendiğiniz bir arkadaşınıza evinizin anahtarını bırakırsınız. İşte bu durumdan ilham alan Facebook, yeni güvenlik hizmetini birkaç hafta içerisinde kullanıcılara sunacak.

Yeni özellik şu şekilde işliyor. Listenizde bulunan güvendiğiniz arkadaşlarınızdan üç veya beş tanesini “Güvenilir Arkadaşlar” listesine ekliyorsunuz. Bu sayede şifremi unuttum seçeneğine tıkladığınızda arkadaşlarınıza birer kod gidiyor. Bu kodu Facebook’a giriyorsunuz ve hesabınıza yeniden kavuşuyorsunuz. Birkaç hafta içerisinde eklenecek özellik herhangi bir şifre unutma yönteminin yerine gelmese de bu yöntemlerin üzerine eklenecek.

Tabii bu “güvendiğiniz” arkadaşlarınızı seçerken çok dikkatli olmanız gerektiğinizi söylememize gerek yok. Sosyal ağ için bir başka yeni güvenlik yöntemi daha geliyor. Bu yeni yöntemle beraber de uygulamalara özel şifre girebileceksiniz. Bu seçeneğe ulaşmak için de Ayarlar kısmından Güvenlik Bölümü’ne girip Uygulama Şifreleri’nden kendinize özel ayarlamalar yapabileceksiniz..