Anasayfa Haber iPhone 4S Şarj Sorununa Çözüm Geldi!

iPhone 4S Şarj Sorununa Çözüm Geldi!

Günlerdir devam eden iPhone 4S’teki pil ömrü sorunu sonunda tatlıya bağlanmış gibi görünüyor. Apple’ın forumlarını şikayetlerle dolduran iPhone 4S kullanıcıları şarjlarının gereğinden çok ama çok daha hızlı bittiğini söylüyordu.

iDownload’dan Oliver Haslam’ın durumun donanımdan değil yazılımdan kaynaklandığını belirtmesi ve ayarlar kısmındaki minik bir değişiklikle pil ömrünün uzayacağını söylemesi, iPhone 4S sahiplerini umutlandırdı. iPhone 4S’in şarjnın daha fazla dayanmasını istiyorsanız yapmanız gereken işlem oldukça basit; Ayarlardan “Sistem Hizmetleri” bölümüne giriyorsunuz daha sonra buradan “Zaman Dilimi Ayarı”nı bulana kadar aşağıya iniyorsunuz, bulduğunuzda ise bu ayarın yanındaki seçeneği “kapalı” olarak değiştiyorsunuz. Sorunun oluşma nedeni ise iOS 5’in bu seçeneği belirli aralıkla değil de sürekli kontrol ediyor olması.

Peki bu seçeneği kapatmak sizin için neyi değiştiriyor? Aslında ülke sınırları içerisinde bulunuyorsanız hiç de bir şey değiştirmiyor. Zaman diliminizi otomatik olarak belirleyen seçeneği yalnızca ülke dışına çıktığınızda ve zaman diliminizin değiştiğinde açmanız yeterli. Tabii ki Apple bu sorun için yakın zamanda bir güncelleme yayınlayacaktır.

Haslam konuyla ilgili olarak da şunları söylüyor; “Bu yöntemi dört farklı iPhone 4S’te, iPhone 4’te ve iPhone 3GS’de denedik. Zaman dilimi ayarını kapattıktan sonra hepsinde şarj süresi büyük ölçüde arttı.”