Anasayfa Haber Samsung Üçüncü Çeyrekte İşleri Büyüttü!

Samsung Üçüncü Çeyrekte İşleri Büyüttü!

Akıllı telefon piyasasını araştıran firma IDC’nin yayınladığı rakamlara göre; Samsung büyük bir çıkış gösteriyor. 2011’in üçüncü çeyreğinde piyasaya tarihinde ilk defa 20 milyondan fazla akıllı telefon piyasaya süren Samsung kendi adına bir rekor kırmış oldu.

2011‘in üçüncü çeyreğinde Apple’ı, Nokia’yı ve RIM’i geride bırakan Samsung, geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 8.8 olan oranını da yüzde 20’ye çıkartmış oldu. İkinci sıradaki Apple da piyasadaki oranını yükselten firmalardan. Geçtiğimiz yıl üçüncü çeyrekte piyasa oranı yüzde 17 olan Apple’ın oranı bu yıl küçük bir artışla yüzde 17.1’e yükseldi.

Bu yılın en büyük kaybedenlerinden biri ise Nokia. 2010’un üçüncü çeyreğinde yüzde 32’lik bir orana sahip Nokia’nın bu yılki piyasa oranı yüzde 14.2. Samsung’un yüzde 233.3’lük artışının çoğunu Nokia’dan aldığı gayet açık bir şekilde görülebiliyor.

Dünya üzerindeki akıllı telefon piyasası ise toplam oranda geçtiğimiz yıla göre yüzde 42.6 oranında büyümüş durumda. Geçtiğimiz yıl piyasaya 82.8 milyon akıllı telefon sürülmüşken bu sayı bu yıl 118.1 milyona yükseldi.