Anasayfa Haber Amazon Kindle Fire’ın Maliyeti Nedir?

Amazon Kindle Fire’ın Maliyeti Nedir?

Amazon’un ucuz fiyatıyla dikkat çeken ve Apple iPad serisinden sonra en çok heyecan uyandıran yeni tablet bilgisayarı Kindle Fire‘ın maliyeti ortaya çıktı.

Türk okuyucuların bir kısmı, daha önce PlayStation 3‘ün Sony tarafından zararına satıldığı haberlerine yaptığı yorumlardan biliyoruz ki, bir firmanın asla zararına donanım satmayacağına inanıyor. Ancak Amazon, tabletin yaygınlaşmasını ve tablet üzerinden satışını yapacağı içerik ile para kazanmayı planlıyor. Daha önce sattığı Kindle kitap okuyuclarla da bu iş modelinin başarısını kanıtlayan Amazon yine zararına, ancak küçük bir miktar zararına satış yapıyor.

iSuppli araştırmasına göre Amazon her Kindle Fire için 201.70 dolar harcıyor ve bu tabletleri 199 dolara satıyor. En pahalı parça olan dokunmatik ekran 87 dolara maloluyor ve LG Display ve E Ink Holdings tarafından üretiliyor.

Kablosuz bağlantı modülünü Jorjin isimli tanınmamış bir şirkete yaptıran Amazon, bu sayede 5.5 dolar yerine parçayı 4.5 dolara elde ediyor. Dahası planlanan 8 GB belleği 4 GB‘a indiren Amazon, ilk hesaplanan maliyetlerin altına düşmeyi de başarıyor. Maliyetleri düşüren bir diğer unsur da kullanılan işlemcinin, güç yönetimi modülünün ve ses çipinin de Texas Instruments‘tan alınması oluyor. Sonuçta Amazon ilk beklenen 210 dolarlık maliyetten 201.70 dolara düşürdüğü maliyet ile tablet başına 2.7 dolar zarar ediyor, ancak bu zararı muhtemelen tek bir e-kitap satışıyla çıkartıyor, ikincisiyle ise kara geçiyor. Eğer tüketici bir yıllık kitap kiralama paketi alırsa, daha en başından kara geçmiş oluyor.