Anasayfa Haber Apple Tekrar Nvidia Kullanacak!

Apple Tekrar Nvidia Kullanacak!

Bundan üç yıl önce Apple ve Nvidia arasında çıkan anlaşmazlık sonucu, Apple ürünlerindeki grafik işlemcileri AMD modelleriyle değiştirme kararı almıştı. Bununla da kalmayıp, o günden sonra Nvidia ile kesinlikle çalışmayacaklarını da beyan etmişlerdi.

Ne var ki piyasada dolaşan söylentilere göre Apple’ın yeni iş ortağı ile olan çalışması pek te uzun sürmeyecek. AMD özellikle yeni nesil Air dizüstülerde kullanılması planlanan grafik işlemcilerin entegrasyonunda gecikmelere sebep olmuş, üstelik Apple’a sağlaması gereken Llano işlemcilerin tedarikinde de sorunlar yaşıyormuş.

Piyasadaki seçeneklerin kısıtlı olduğunu düşünürseniz, Apple’ın gerçekten çok seçeneği de yok. Nvidia, AMD ve Intel dışında gidilecek başka adres mevcut değil. Intel’in grafik işlemcileri de pek öyle başarılı sayılamayacağından, geriye sadece Nvidia kalıyor. Bu yüzden de Apple’ın 2012 yılında piyasaya süreceği sonraki nesil Ivy Bridge işlemcili Air Book modellerinde Nvidia grafik işlemcilere dönüş yapacağına kesin gözüyle bakılıyor.