Anasayfa Haber Windows 8 Kurulumu Kolay Olacak!

Windows 8 Kurulumu Kolay Olacak!

Windows işletim sistemini bir bilgisayara kurmak ne kadar zor olabilir? Bu sorunun cevabı biraz da soruyu kime sorduğuna bağlı aslında. Kenndi bilgisayarını toplamayı alışkanlık edinmiş kişiler bu soruyu saçma bulabilir. Özellikle de Windows 7’nin çıkışıyla, çoğu insan için Windows kurmak iyice çocuk oyuncağı haline geldi denebilir.

Fakat Microsoft pek öyle düşünmüyor, özellikle bilgisayardan neredeyse hiç anlamayan kullanıcılar için bun işlemin hâlâ gereğinden fazla karmaşık olduğunu düşünüyorlar. Belki de haklılar, sonuçta “sürücü” kelimesinin bile anlamını bilmeyen o kadar fazla insan var ki! İşte Microsoft mühendisleri Windows 8 ile bu tür kullanıcılar için işletim sistemi kurmayı daha da basitleştirmeyi amaçlıyorlar.

Microsoft mühendisleri Windows 7’nin kurulum işlemi süresince dört farklı sihirbaz uygulamasının devreye girdiğini, kullanıcının altmış civarında pencereden geçtiğini ve sayısız fare tıklaması yapmak zorunda olduğunu saymışlar. Windows 8 kurulum ekranı ise tüm bunları ortadan kaldırmayı, tek pencere içinde ve en fazla 11 fare tıklamasıyla kurulumu gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Bunun için pek çok işlem otomasyona bağlanacak ve kullanıcının müdahalesi en aza indirgenecek. Ancak eğer ileri seviye kullanıcılar isterse, daha kapsamlı bir kurulum işlemini yapmayı seçebilecekler.