Anasayfa Haber Microsoft Birden Fazla Yeni Xbox Çıkarack!

Microsoft Birden Fazla Yeni Xbox Çıkarack!

Microsoft’un oyun konsolları pazarına girmesinin üstünden on yıldan fazla bir zaman geçti. Bu süreçte iki nesil Xbox oyun konsolu çıkaran firma, şimdi serinin üçüncü modeli üzerinde çalışıyor. Ancak bu yeni konsol ne zaman piyasaya çıkacak? Henüz kesin bir bilgi yok, fakat söylentiler yeni modelin Ocak 2013’de yapılacak olan CES fuarında tanıtılabileceği yolunda. Piyasaya çıkması ise 2014 yılını bulabilir, çünkü söylenene göre Microsoft bu yeni konsolu üretecek olan TSMC firmasına yeni nesil 28 nm üretim bantlarını verimli hale getirebilmeleri için biraz zaman tanımak istiyor.

Söylentiler arasında esas ilginç olan ise Microsoft’un bir değil, iki yeni konsol üzerinde çalışıyor olduğu yönündeki iddialar. Buna göre firma tamamen farklı müşteri gruplarına yönelik tamamen farklı iki yeni konsol çıkarmayı planlıyormuş. İlk model çok düşük bir fiyatla satılacak, daha ziyade set-top box tadına bir ürün olacakmış. Tamamen internet üzerinden film, müzik ve oyun sunacak olan bu modelin daha ziyade Nintendo Wii gücünde ve yeteneklerinde olacağı iddia ediliyor.

Diğer model ise performanstan ödün vermek istemeyen ağır oyunculara yönelik tasarlanıyormuş. Bu modelde optik ve sabit veri depolama birimleri, 6 çekirdekli bir işlemci, AMD tarafından üretilmesi muhtemel yeni nesil bir grafik yongası, en azından 2 GB sistem hafızası gibi özellikler olacağı söyleniyor. Tabii modern masaüstü PC’lerle kıyaslanamaz belki ama öte yandan konsolların oyun çalıştırmak için çok daha az sistem kaynağına ihtiyaç duyduğu da unutulmamalı. Halen piyasadaki konsollarda 256 ila 512 MB arası RAM var mesela.