Anasayfa Haber Sabit Disk Fabrikaları Ne Durumda?

Sabit Disk Fabrikaları Ne Durumda?

Tayland’daki sel sabit disk fiyatlarını vurdu. Peki fabrikalar ne durumda? İşte Western Digital’in açıklaması…

Tayland’da meydana gelen sel felaketi dünya teknoloji piyasalarını da etkisine aldı. Selin ardından bölgedeki elektronik fabrikalarındaki sular pompalarla boşaltılıyor, binalar kurutulduktan sonra temizlenip yeniden hazır hale getiriliyor.

Western Digital yaptığı açıklamada Tayland’daki fabrikalarından birisini planlanandan bir hafta daha erken üretime hazır hale getirdiğini duyurdu. Sabit disklerin fiyatlarında yükselmeye sebep olan üretim sıkıntısı önümüzdeki aylarda aşılacak. Western Digila bu afetten en ağır etkilenen, dünyanın en büyük sabit disk üreticilerinden birisiydi. 2011’in son çeyreğinde 120 milyon sabit disk üreteceğini açıklayan şirket, bu dönem için talebin 170-180 milyon olacağını da belirtti. Yani üretim seviyeleri halen gerekenin yüzde 33 altında kalıyor ve bu da fiyatlara yansıyacak gibi görünüyor.

Google ve Facebook gibi büyük miktarda sabit disk satın alan şirketler de kendi yatırımlarını garanti altına almak için HP gibi büyük firmalarla özel anlaşmalar imzalıyor. Büyüyen arama ve sosyal ağ pazarı, gittikçe artan miktarda veri depolama kapasitesine ihtiyaç duyuyor.