Anasayfa Haber iPhone’un Avrupa Hezimeti

iPhone’un Avrupa Hezimeti

Dünya devi Apple’ın iPhone 4S cep telefonu Avrupa’da günden güne eriyor. İşte uğranan hezimetin tablosu ve iPhone’un pazar payını ele geçiren rakibi…

Apple’ın yeni akıllı cep telefonu iPhone 4S’in satışları beklendiği kadar iyi gitmiyor. Ünlü cep telefonu iPhone’un en son sürümünün satışları Amerika’da son derece başarılı olmasına karşın, iPhone 4S’in Avrupa’daki satışları hiç de parlak değil.

Araştırma şirketi Kantar Worldpanel ComTech’e göre Avrupa’nın pek çok bölgesinde üstünlük iPhone’dan Google Android işletim sistemi kullanan cep telefonlarına kayıyor. Örneğin Fransa’da 12 haftalık bir süreçte iPhone’un pazar payı yüzde 29’dan yüzde 20’ye düşmüş durumda. Almanya’da yüzde 27’den yüzde 22’ye gerileyen pay, İtalya ve İspanya’da da düşüş eğilimini sürdürüyor. Almanya’da Android işletim sistemli cep telefonlarının payı yüzde 61’e çıkmış durumda.

Ekonomik krizin sürdüğü Avrupa Birliği ülkeleri benzer akıllı cep telefonu özelliklerini sunan Android işletim sistemini ve daha uygun fiyatlı modelleri tercih ediyorlar.

İlgili haberlerimiz için tıklayın:

iPhone 4S 3G Sorunu!

iPhone 4S’in Maliyeti Nedir?

iPhone 4S Vodafone’da Satışta