Anasayfa Haber Facebook Timeline ve Internet Explorer Sorunu

Facebook Timeline ve Internet Explorer Sorunu

Microsoft’un Internet Explorer konusundaki çalışmaları devam ediyor, ilerleyen sürümlerle birlikte, artan rekabete yanıt veren Microsoft, kullanıcıları eski sürümleri terkedip yeni sürümlere geçmeye teşvik ediyor.

Microsoft bu konuda yalnız değil, Facebook da son yaptığı değişiklik ile kullanıcıları eski IE sürümlerini terkedip daha modern sürümlere geçmeye zorluyor. Facebook’un geçtiğimiz günlerde devreye giren yeni özelliği Timeline ya da Türkçesi ile Zaman Tüneli özelliği de sadece yeni tarayıcı sürümlerinde çalışıyor. Facebook’a erişmek için Internet Explorer 7 kullananlar, yeni Timeline özelliğini görmüyorlar. IE7 kullanıcıları Facebook’un eski arayünüzü kullanmayı sürdürüyolar. Ancak bu eski arayüz de düzgün değil, zira IE7 modern CSS’i düzgün gösteremiyor; işte bu yüzden sayfalar bozuk görüntüleniyor.

Facebook’un gelecekte IE7’yi tamamen terketmesi de kaçınılmaz görünüyor. IE 8 ve IE 9 mevcutken zaten IE 7 sürümü ne Microsoft ne de Facebook için gerekli değil. Zaten Internet Explorer 7 sadece yüzde 4 kullanım oranına sahip; yani bu durum pek büyük bir kitleyi etkilemiyor. Microsoft 2012 yılının ilerleyen zamanlarında Windows 8’in ve Internet Explorer 10’un çıkışıyla birlikte otomatik güncelleştirme sistemine geçecek. Bu sayede IE7 gibi eski sürümler tarihe karışacak ve Facebook gibi siteler de eski sürümleri terkedebilecekler.