Anasayfa Oyun X-COM Geliyor Ama FPS Değil!

X-COM Geliyor Ama FPS Değil!

X-COM: Enemy Unknown, 2010 Nisan’ında 2K Games tarafından duyurulduğunda, oyun camiası tarafından pek de iyi bir tepkiyle karşılanmamıştı. Şaşırmamak lazım tabii, orijinal X-COM serileri sıra tabanlı strateji oyunlarıydı ve oyun klasikleri arasında sayılıyorlar. 2K Games’in yeniden yapmaya kalkıştığı oyun ise bir FPS olacaktı. Piyasada zaten bir ton FPS varken, X-COM gibi bir cevheri bu şekilde katletmenin bir anlamı var mıydı?

Ancak anlaşılan oyunu duyurduktan sonra almaya devam ettikleri negatif tepkiler 2K Games’in gözünü açmayı başarmış. Öyle ya, herkesin daha en baştan nefretle yaklaştığı bir işi yapmaya devam etmenin anlamı ne? Belli ki yapılan oyun satmayacak, raflarda yitip gidecek. Bunu gören 2K Games, projeyi ters yüz edip işi bir bilene devretmeye karar vermiş. Sonuç? Yeni X-COM olması gerektiği gibi sıra tabanlı bir taktik takım stratejisi olacak! Daha da önemlisi, oyunu Firaxis yapacak!

Firaxis ününü Civilization serileriyle kazanmış bir firma, yani sıra tabalı bir stratejiyi doğru düzgün yapabilecek birileri varsa, o da bunlardır! Nitekim Firaxis orijinal serilerde oyuncuları kendine çeken tüm o özellikleri bu yeni oyuna katacaklarını açıkladı. Ancak ne kadarını yeniden yorumlayacaklar, ne yenilikler katacaklar, bunları bekleyip göreceğiz. Neyse ki fazla beklemek gerekmeyecek, oyunun bu sonbaharda PC, Xbox 360 ve PS3 için aynı anda piyasaya çıkması bekleniyor.