Anasayfa Oyun Fallout Online Resmen Öldü

Fallout Online Resmen Öldü

Geçtiğimiz günlerde Bethesda ve Interplay arasında uzun süredir devam eden yasal savaşın sonlandığını yazmıştık. İki firma resmen anlaşmaya varmış ve dava da böylece sonuçlanmıştı. Bu anlaşmanın detayları ise ancak şimdi ortaya çıktı. Bethesda’nın ana firması olan ZeniMax tarafından yapılan açıklamaya göre, bundan sonra Fallout ile ilgili tüm isim ve yapım hakları Bethesda’nın kontrolüne geçiyor. Vaktiyle Interplay tarafından yapılmış olan Fallout 1, Fallout 2 ve Fallout Tactics gibi oyunların isim ve satış hakları da 2012 sonundan itibaren buna dahil olacak.

Ayrıca Interplay tarafından üzerinde çalışılan Fallout Online MMORPG’sinin de tüm hakları yine Bethesda’ya devredilecek. Buna karşılık ZeniMax tarafından Interplay’e iki milyon dolarlık bir ödeme yapılacak. Yıllar süren davanın masrafları ise iki firma tarafından ortak karşılanacak, herkes kendi payına düşeni ödeyecek. Böylece Interplay resmen Fallout markasından tamamen vazgeçmiş oluyor. Zaten uzun süredir çok ciddi parasal sıkıntı yaşadığı bilinen firmanın Fallout Online’ı piyasaya çıkarabileceğine de şüpheyle bakılıyordu.

Interplay’in Fallout Online isim haklarından vazgeçmesi, bu şüpheleri haklı çıkarıyor denebilir. Öte yandan Bethesda’nın Fallout Online üzerine herhangi bir çalışma yürütmesi de pek imkan dahilinde görülmüyor. Firma daha önce de MMO pazarına ilgi duymadıklarını birkaç defa bildirmişti. Ancak gerek kendi içlerinde, gerek Obsidian gibi firmalarla ortak çalışarak yeni Fallout oyunları yapmaya devam edeceklerine şüphe yok. Zaten Fallout markasını yaratan isimlerin çoğunun Interplay’i terk ederek Obsidian adı altında toplanmış olduğunu da hatırlamakta fayda var. Çoğuna göre New Vegas’ın başarısının altındaki ana sebeplerden biri de buydu.