Anasayfa Haber Fallout 4’ün Yeni Nesil Güncellemesi Birçok Platformda Hataya Sebep Oluyor

Fallout 4’ün Yeni Nesil Güncellemesi Birçok Platformda Hataya Sebep Oluyor

Fallout 4

Bethesda, geçtiğimiz perşembe günü Fallout 4 için büyük bir yeni nesil güncellemesi yayınlamıştı. Bu güncelleme, Xbox Series S|X ve PlayStation 5 konsollarına yerel destek ve PC oyuncuları için de geniş ve ultra geniş olmak üzere 2 farklı ekran modu desteği ekliyordu.

Ancak güncelleme birçok iyileştirmenin yanı sıra birden fazla hatayı da beraberinde getiriyor. Xbox Series X ve S güncellemesinin kalite modu ve performans modu olarak iki farklı grafik modu eklemesi bekleniyordu. Ancak bazı kullanıcılar yeni güncellemenin Xbox Series X|S’te yalnızca Performans Modunu desteklediğini bildiriyor.

Bu güncellemenin aynı zamanda oyunu Valve’ın Steam Deck taşınabilir oyun bilgisayarı için doğrulanmış hale getirmesi gerekiyordu. Bu durum gerçekleşmiş olmasına rağmen, güncelleme aynı zamanda kullanıcıların grafiklerini özelleştirmelerine olanak tanıyan oyunun başlatıcısını da ortadan kaldırdı.

Kullanıcılar manuel müdahale ile “SteamDeck=0 %command%” başlatma komutunu kullanarak oyun başlatıcısını geri yükleyebilirler.

Son olarak, oyuna PlayStation Plus Extra aboneliklerinin bir parçası olarak sahip olan PlayStation sahipleri şu anda yeni nesil güncellemesini maalesef alamıyor. Bethesda Game Studios, X hesabında güncellemenin bir noktada bu üyelere sunulacağını duyurdu.