Anasayfa Oyun Diablo III’te En Son Değişiklikler!

Diablo III’te En Son Değişiklikler!

Diablo III hakkında son Beta güncellemeleri ortaya çıktı. İşte oyunun oynanışını değiştirecek olan en son değişiklikler ve heyecan uyandıran detaylar…

Uzun süredir, uzun alınmış bir solukla beklenen Diablo III ile ilgili haberler ortaya çıkmaya devam ediyor. Blizzard’ın resmi sitesini ve Diablo III ile alakalı forumları takip edenler zaten daha oyun çıkmadan nasıl oynanabileceğine, hangi sınıfın diğer sınıfa göre üstün olduğuna dair bilgilerle donanmaya başladılar. Kendi açımdan sıkı bir Diablo hayranı olmama rağmen sağda solda çıkan önemli haberler dışarısında takipçisi değilim. Ancak 19 Ocak Perşembe sabahı bir duyuru ile oyun içi sistemle alakalı yeniliklere gidildiğine dair bir duyuru yayınlandı. İşte bu yenilikler oyunun oynanışındaki önemli değişimleri ve daha önce ortaya çıkmayan ilgi çekici detayları barındırıyor; biz de bu yüzden sizler için ne nedir anlattık…

Blizzard’ın oyun geliştirme konusunda karşısında durabilecek bir rakibi yok. Beta Test süreçlerinde dahi oyun kurgusuna, sistemine, en ufak ayrıntısına önem vermekteler. Geçtiğimiz aylarda yapılan BlizzCon içerisinde 1 senelik WoW üyeliği alanlara (Annual Pass) bedava Diablo III vereceklerini duyurmuşlar, fanlarını biraz olsun dizginlemişlerdi. Doyumsuz oyuncular Beta sürecinde ki Diablo III haberleri ile yetinmekteydiler.

Beta sürecinde neler değişti ?

 – Scrolls of Identification, oyundan kaldırıldı. Tanımlama Parşömeni olarak not düşebileceğimiz bu eşya artık karakterimizin çantasında yer kaplayamayacak. Oynayanlar bilir, kazanılan bir çok eşya(item) büyülü oldukları için ne gibi bonusları olduğu bilinmez haldeydi. Çantanızda bulunan bu parşömen yardımıyla ya da en yakın köyden bir NPC yardımıyla bunları tanımlatabiliyorduk. Eşya tanımlaması artık karakterimizin kendi özelliği olarak bir sağ klik kadar uzakta.

– Ekstra İksir düğmesi eklentisi, sayesinde artık başınız sıkıştığında ya da dikkat edemediğiniz zaman sizi uyarabilecek bir buton eklendi.

– Mystic Artisan, şu an ki oyun sürecinde karakterlere herhangi bir artısı olmadığı gerekçesiyle kaldırıldı. İlerleyen beta yükseltmelerinde geri konulabileceği belirtildi. Mystic Artisan, oyuncuya büyülü eşyalar yapabilen bir NPC.

– Cauldron of Jordan ve Nephalem Cube, kaldırıldı. Cauldron of Jordan sayesinde karakter herhangi bir zamanda kasabaya uğramadan eşyalarını satabiliyordu. Nephalem Cube ise eşyayı parçalara bölüyor, başka amaçlarda kullanabilecek ana malzemelerini ortaya çıkartıyordu. Diablo III’te Town Portal (Kasaba Portalı) yerine Stone of Recall adı verilen bir büyülü nesne ile geçtiğimiz kasabaya geri dönme imkanı tanındı. Böyle bir eşyanın olmasından dolayı bu ikilinin kaldırılması uygun görülmüş.

– Blacksmith artık eşya toplayabilecek. Nephalem Cube’ün kaldırılması, sağda solda bulunan gereksiz eşyalardan çıkartılabilecek malzemerli kullanmamıza yardım ediyordu. Şimdi bu eşyanın kaldırılmasıyla malzemeleri bulmak zorlaşacağından görev kasaba demircisine verilmiş durumda. En basit mantığı ile artık Blacksmithler Salvage (Hurda toplama) yapabilecek.

– Common/White (Normal) eşyalar Salvage yapılamayacak. Bunun sebebi olarak Diablo II gösterilmekte. Bir süre sonra karakter yerde ne olursa olsun toplamaya güdümlü bir makine haline gelmekteydi. Diablo III içerisinde bu durum daha abartıya kaçmış durumdaydı. Bu basit eşyalar en azından karakterinizin gücüyle artmakta, olmadı üzerinde yapılan bir kaç değişiklik ile güçlenmekteydi. Bu duruma bir sınırlanma getirildi.

– Ana Karakterlerin özellikleri Strength(Güç), Dexterity(Çeviklik), Intellect(Zeka), Vitality(Dayanıklılık) düzenlemeler yapıldı.

Strength, Barbarian Damage ve Armor belirlemede…

Dexterity, Demon Hunter Damage, Monk Damage ve Dodge belirlemede…

Intellect, Wizard Damage, Witch Doctor Damage ve Globelardan gelen canı belirlemede…

Vitality, Can Puanımızı belirlemede…

Bunların üstüne oyunu hızlandırmak amacıyla, karakterinizin özelliklerini Inventory kısmını açtığınızda rahatça görebilecekseniz.

Görüldüğü üzere çok büyük değişiklikler yaşanmasa da artık beklemekten çıldırmış olan Diablo III severlere en ufak değişimin bile ne kadar önemli olduğu duyurulmakta…

Technopat Notu: Blizzard, bizi daha fazla oyalama da çıkart artık şu oyunu!