Anasayfa Haber Google Fişi Çekiyor!

Google Fişi Çekiyor!

Google hizmetleri kapanıyor

Arama devi Google’ın sevilen hizmetlerinden pek çoğu isteseniz de, istemeseniz de sona eriyor! İşte Google’ın fişini çektiği hizmetlerinin listesi…

Google hizmetleri kapanıyor

Geçtiğimiz Eylül ayında da Desktop Search, Sidewiki, Image Labeler ve Notebook gibi birçok hizmeti sonbahar temizliği adıyla kapatan Google, yeni yılda da yeni hizmetlerini kapatacağını duyurdu. Bu seferki hizmetlerden de bazıları pek çoğumuzun adını bile duymadığı şeyler olsa da, çevrimiçi resim düzenleme uygulaması Picnik ve yıldızları Android cihazınıza getiren Sky Map‘in kapatılması kullanıcılarını üzdü.

Özellikle Picnik’in kapatılması birçok kullanıcının hizmetin kapatılmaması için imza kampanyaları başlatmasına neden oldu. Sevilen bu resim düzenleme hizmetinin paralı kullanıcılarının ise üzülmesine gerek yok, Google’ın açıklamasına göre paralı üyeliğinizin son günü olsa dahi, Google tüm üyelik ücretini(24.95 dolar) iade edecek. 19 Nisan’da kapatılacak hizmetin tüm kullanımı da ücretsiz hale getirildi, yani kalan üç ayı herkes paralı kullanıcı gibi geçirebilir. Hizmet kapanmadan resimlerinizi bilgisayarınıza almak isterseniz de Takeout özelliğini kullanabilirsiniz.

Sky Map Android uygulaması ise telefonunuzun havadaki konumunu kullanarak interaktif şekilde yıldızların konumlarını ve takım yıldızları görmenizi sağlayan bir uygulamaydı. Ancak Google’ın açıklamasına göre, bu kapatma uygulamanın sonu değil. Google, uygulamanın kaynak kodunu açarak projeyi tüm dünyaya armağan ediyor. ABD’nin Carnegie Mellon Üniversitesi tarafından geliştirilmesine de devam edilecek.

Kapatılan diğer hizmetler: Google Message Continuity, Needlebase, Social Graph API ve Urchin.